Okurková limonáda
Jen jsem vyzkoušel další z úchvatných počinů Ládi Hrušky. Tentokráte ovšem jednoduchý a tradiční takže i chutný a laciný. Okurková limonáda je velice osvěžující a vlastně i zdravá záležitost. Já sám nemohu tvrdit že bych se bez ní neobešel. Tradičně vychucený okurkový salát si dám raději stejně jako ten s kysanou smetanou. Ovšem i toto je vážně dobré. Asi tak: "raději se o litr a půl té dobroty rozdělím páč vypít to celé mi opravdu nesedí. Na druhou stranu skleničku denně si dám úplně klidně."
– 1ks salátová okurka
– 2ks limetka nebo citron
– 2PL hnědý cukr nebo med
– 1,5 l perlivá voda
– led, limetka a okurka na ozdobu
>> Oloupanou salátovou okurku nakrájíme na kousky a rozmixujeme na pyré
>> Do pyré přilijeme 0,5 l perlivé vody, přidáme šťávu ze dvou limetek, osladíme a necháme v lednici stát 10-15 minut
>> Směs přelijeme přes sítko do džbánu, dolníme sodovkou na obsah 1,5 litru
>> Promícháme a podáváme zdobené limetkou a okurkou
MDMP
Hmmm, to vypadá opravu chutně a jednoduše, o dost lépe jak od Ládi :), určitě doma vyzkoušíme.
Směle do toho…
Ano, Láďa Hruška, to je fenomén českého kulinářského světa. 🙂 🙂 🙂 A hned za ním pan Babica. 🙂
Jenže připouštím, že totok nevypadá zas až tak pitomě. Dokonce si vzpomínám, že jeden náš známý barman v době parného léta dělal obdobu tohoto okurkového nápoje.
Přidáš k tomu velkého panáka ginu a … dobře se to pije, gin v tom není moc cítit a po pěti sklenkách bzučíš jak telegrafní sloup. Tož asi tak. 🙂
Tak s ginem asi dost dobrý. Já ale tu kořalku moc nemusím 😛