Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archiv
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Pikantní omáčka na špagety

Už dlouho jsem něco podobného nevařil. Po přílivu velkého množství originálních receptů Emanuela Ridiho v pořadu S Italem v kuchyni mne ani nenapadlo experimentovat s vlastními nápady. Dnes mi ale zbyl kousek hovězího krku, tak jsem si narychlo připravil pikantní směs ideální k těstovinám.

Celý článek »

Sdílejte...

Gulášová polévka

goulash soup Neznám asi čecha, který by ji neměl rád. A po i jen letmém ochutnání musí chutnat snad každému napříč světovou gastronomíí. Gulášovka je prostě česká klasika.

Já sám ji připravuji stokrát jinak, vždy s přihlédnutím k aktuálnímu obsahu lednice a spižírny. Asi nejraději z nahrubo pomletého masa. Bohužel nedisponuji mlýnkem s širšími otvory, takže raději maso nadrobno pokrájím. Mlýnky to je vůbec bolest. Už jsem jich měl nepočítaně a vždy při nějaké změně typu stěhování o další přišel. Ten stávajíci jako naschvál není právě kompatibilní se standartně prodávanými vložkami. Mám je dokoupené a nepasují! Smůla.

Celý článek »

Sdílejte...

Králík na hořčici

králík01 Králíčka mám rád, dlouho jsem ho nejedl a když jsem nedávno na facebooku zahlédl jednu chuť vzbuzující fotečku, došlo mi, že v mrazáku se skrývají dvě velká stehna. Tak šup s nimi do trouby.

Celý článek »

Sdílejte...

>> Druhy italských těstovin

Pasta01 Víte že?

Druhy těstovin

Celý článek »

Sdílejte...

Spaghetti alla carbonara, neboli špagety po uhlířsku

Strojek na těstoviny Jeden z nejznámějších receptů italské kuchyně a každopádně dobrota nesmírná. Dodnes s pobavením vzpomínám, na své první setkání s italskou kuchyní v „profesionální“ podobě. V pizzerii ve městě Havířově jsem se setkal s kolegyní Zuzankou, která odmítala přijmout fakt, že žloutky se do těstovin vmíchají úplně syrové a na toto téma jsme vedli poměrně vášnivou diskuzi. Popravdě musím přiznat, že tehdy jsem se svým názorem neuspěl.

Celý článek »

Sdílejte...

Grilovaný bůček a restované brambory s cibulí

Grilovaný bůček a restované brambory s cibulí06 Inspirován vždy skvělou vietnamskou kuchyní (viz. níže „překvapení z Michle“) znovu jsem vyzkoušel grilované plátky vepřového bůčku ve stylu „Bún Cha“. Tentokráte ale po svém. S brambory a salátem.

Celý článek »

Sdílejte...

Chutné překvapení z Michle

Bún Cha Michle Detajl Denně cestou z práce míjím u tramvajové a autobusové zastávy Michelská malé ušmudlané bistro, kde mají v menu nechutně “tradiční” rádoby asijská jídla. A také polévku kuřecí Pho. No, nešel jsem ji ani ochutnat. Nějak jsem neměl odvahu. Ovšem už několikráte jsem jsem měl pocit, že se od bistra line typická vůně grilovaného masa. A že to bylo cítit i 50 metrů daleko a mně právě dnes ujel autobus, mazal jsem nahlédnout. A hned ve dveřích dotaz: “co tady máte z toho grilu venku”? Odpověď naprosto jednoznačná: “Bún Cha”. “Tak to tedy sem s ním”.

Celý článek »

Sdílejte...