Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Pasta Bolognese? Nee! Ale …

23-těstoviny servis detajl… no, mohl bych vám to tvrdit. Pasta Bolognese je ale tradiční a světově proslulá italská specialita. Takže já jí nebudu tu proslulost kazit po vzoru spousty českých rádoby kuchařů a nazvu toto jídlo prostě. Těstoviny s masovou omáčkou. Italský styl, česká kolínka a německý Gouda. Takový supermarketový mišmaš. Ale i tak, vězte že to co popíšu dále, je mnohem více Bolognese, než ty zrůdnosti které nám prezentuje běžné české pohostinství. Šunka, kečup, eidam. Brrr…

 

 

 

 

Takže prostě těstoviny s masem a sýrem

– 300g hovězí přední
– 150g cibule
– 100g celer
– 100g mrkev
– 200g rajčata z plechovky
– 150ml víno červené
– 1ks stroužek česneku
– 1ks paprička
– olej a máslo
– vývar
– petrželka
– sůl, pepř, bazalka

 

>> Maso, celkem ideální je celistvější pěkný hovězí krk, semeleme na nejhrubším noži mlýnku. Průměr 8-10 mm. Vymeleme cibulí, ale nemícháme.

>> Na oliváči s máslem (tady je to důležité) orestujeme maso. Až se kompletně zatáhne, přidáme cibuli, promícháme, po chvíli ideálně na julienne strouhanou mrkev a celer, promícháme a necháme několik minut dusit ve vlastní šťávě.

>> Přidáme česnek posekaný nadrobno a stejně tak papričku, zalijeme vínem (tentokrát modrý portugal) a promíchané opět chvíli prohříváme. Nakonec doplníme rajčaty a zalijeme třemi deckami horkého vývaru (vody). No a pod poklicí, nebo klidně i v troubě dusíme doměkka.

 

Šťávy nakonec by mělo být jen přiměřeně. Jde přeci jen o masovozeleninovou směs. A hlavně žádná mouka! Brrr. No a jak vidíte, se servisem jsem se taky moc nemazlil. Mimochodem, do jedné z mnoha verzí hodí se přidat i drobně pokrájená drůbeží játra.

 

prostě kolínka a, no pasta bolognese to není, ale je to dobrý…

17-servis

 

Ještě ale fotoreport – Pasta Bolognese ..??..

 

01-suroviny

 

07-mleté maso a cibule

 

10-celer a petržel julienne

 

11-restování masa - odpařit

 

12-restování masa - odpařeno

 

13-kompletace

 

14-ochucení

 

16-hotovo

 

a samozřejmě možnost oblíbená u nás obzvláště – gratinované těstoviny…

18-k zapékání

 

19-zapečeno

 

22-zapečeno servis detajl

 

Semlít jen 300 gramů masa je pro mne nesmyslné vaření. Takže následuje rychlá a snadná gulášovka. Počkejte si. Nahlédněte dále…

 

Inspirace od Emanuele Ridi

Sugo Bolognese

 

MDMP

Sdílejte...
Shrnutí
recipe image
Název
Pasta Bolognese? Nee! Ale …
Datum vystavení
Hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Komentáře