Paštika z kuřecích jatýrek s vínem
Příprava domácí paštiky může být záležitost na třicet minut a ve výsledku máte jistotu že víte co jíte. Pravda, já jich už několik vyzkoušel a nikdy nejsem spokojen s výslednou chutí tolik jako u těch od profíků. Nicméně tato špatná jistojistě není. Navíc se mi konečně podařilo dosáhnout konzistence která se opravdu lehce maže na chleba. A to já od paštiky očekávám. Tak to zkuste taky.
Z čeho
– 350g játra
– 150g cibule
– 100g slanina
– 200g máslo
– 3PL sádlo
– 150ml smetana
– 100ml víno červené
– sůl, pepř, česnek
A jak
>> Očištěnou játru pokrájíme a restujeme mírně solené na rozpuštěné slanice společně s cibulkou asi 5 minut. Zalijeme vínem a pomalu bez poklice na mírném plameni dusíme než se tekutina vstřebá.
>> Lehce zchladlé dáme do mixeru nebo kutru, přidáme máslo a sádlo (nebo místo něj upečený tučný bůček) a mixujeme do hladka se stroužkem česneku. Postupně přidáváme smetanu, sůl a pepř.
>> Výslednou jako med se táhnoucí kašičku nandáme do sklenic a hodinu sterilujeme v mírně vroucí vodě. Necháme odpočinout v lednici po vychladnutí alespoň dva dny.
játra na cibulce a víně…
k paštice zásadně cibulka a něco křupavého není od věci…
…vážně není špatná…
MDMP
To jsi mě inspiroval. Mohla bych zase udělat domácí paštičku. Víkend budu zřejmě stejně trávit doma s nemocnou dcerou, tak se pověnuju trošku kuchyni. Jen to zavařování vynechám. Myslím, že to sníme během víkendu, tak nebude potřeba 😉
To zní dobře. Nechceš i mne do péče? Taky jsem nemocnej a pozornost by se mi moc zamlouvala 😛
Každopádně to zavařování má dost něco do sebe. Změní, zjemní a vylepší výsledek…
Dobrý den, děkuji za skvělý recept. Paštiky miluji a obzvláště k vínu je to skvělý předkrm. Chtěla jsem se zeptat, v receptu píšete, že se používá na tuto paštiku červené víno, je potřeba se podívat po nějakém speciálním nebo je to úplně jedno? Já kupuji většinou červená vína tady http://vinigrandi.cz/cs/3-cervene-vino a nemám úplně v lásce suchá vína.