Pečený gulášek z dvojího masa, neboli pörkölt
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'auto_sociable' not found or invalid function name in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Zdravíčko, náčelníku,
sliny se mi opět sbíhají, rozhodně dobrá práce.
V naší rodině se tradovalo, že guláš = menší kousky masa, zahuštěná šťáva chlebem, naopak perkelt = větší kusy masa, šťávava nezahuštěná, leč velmi výrazně masová a papriková. A já se toho tak ňák držím, ikdyž nevím, jestli je to správně.
Ta papriková pasta je skvělá, pravidelně mi ji vozí tchán, který má nějaké „techtle“ s rodilým maďarem. 🙂
K perkeltu vyrábím domácí tarhoňu, je to sice dupačka (hlavně když schne, musím hlídat, aby mi do toho nevlít kocour), ale stojí to za to.
Pls, mám prosbu. Koukala jsem znova na tvoji celerovou pomazánku…co se sýru týče, já tam dávám Lučinu, nebo v poslední době „salátový sýr“ z Lidlu.
Ty tam v receptu máš sice link na sýr, který tam dáváš Ty, ale mně se to nějak nezobrazuje. V tomhle hicu jsou saláty a lehké pomazanky ideální.
A to mám na víkend naložený bůček (podle Tvého receptu) 🙂 tak snad nebude takové vedro 🙂
No on tam ten odkaz totiž není.
Já to doma opravím a je to ten z Lidlu.
K tomu níže – kam a jaký odkaz?
Ha, tak jsem ráda, že na sýry máme podobný vkus.
A k tomu mému PS: jsem obyčejná lama 🙂 , takže jsem ten odkaz přidala při přihlašování na Tvou stránku. Tedy předpokládám, že když klikneš na můj nick (on se teď, když jsem přidala link, probarvil červeně)tak Tě to hodí na link, který jsem tam prdla. A nebo…možná taky ne, jsem fakt vemeno. 🙂
PS: přidala jsem sem odkaz na „moje“ stránky, abys věděl čím se zabývám, když zrovna nevařím 🙂
A já na to koukal Hani. Jen nemohu říct, že bych rozuměl. Natolik umělec tedy nejsem. Ale hezký. Jde v nich vidět spousta citu a chuti něco říct. Ani raději nebudu psát, co se mně líbilo nejvíce.
Zdravím po delší době, pravidelně nakukuji 🙂 Jenom jsem chtěla podotknout, že ta papriková pasta se prodává i u nás, kupuju ji v Tescu. Má úplně stejné balení, jen je to napsáno česky (červené zlato). Dávám ji do jídel s rajčaty a paprikami, třeba lečo a tak 🙂
Ahoj Petro. Asi bych se po ní taky podíval. Totiž tu maďarskou jsem přestal úplně používat. Zdá se mi příliš slaná a já v poslední době sůl ve větším množství opravdu nerad.
Ta česká je úplně stejná, je to jeden a ten samý výrobek…. Takže i stejně slaná….
A tak to děkuju za informaci. Já s tím skončil. Vážně mne v poslední době trápí velký obsah soli a v tomto už doslova nechutný. Rád jsem tu pastu používal k párku nebo kusu pečeného masa. Jenomže konec. Pro mne nechutné…
Tak samotný bych to taky nepozřela. Ale když jídlo osolím jenom trochu a přidám tam pastu, tak to hezky dochutí. Ta tuba mi ale vydrží opravdu dlouho 🙂