Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Pečený hovězí gulášek

09-servisSe smaženou cibulkou a kuskusem na zahuštění. To není nic proti ničemu. Opět se nejedná o nějakou superzajímavost. Jen další z co nejjednodušších jídel připravených s minimálním úsilím. I tak ale platí, že základ dělá výsledek. Takže zpočátku pěkně pomalu a doslova vypočítavě.

 

 

 

Pečený hovězí gulášek

 

Nic složitého a jen v obrázcích

Opékáme – pokrájené maso na tuk. Opět jsem použil zamilovaný pupík a opékal na tuku sebraném z vychlazeného kuřecího vývaru. V litině a pomalu. Aby vše bylo dokonale “zatažené”…

01-opékáme

 

Kořeníme – mletá paprika, papiková pasta, hořčice, kmín. Netřeba více. Gulášek nemusí mít a nepotřebuje chutí milión. Důležitá je chuť z masa…

02-kořeníme

 

Základ – přidáme ještě posekaný stroužek česneku a mletý pepř. Promícháme a pod poklicí necháme ve vlastní šťávě na mírném plamínku 5 minut dusit…

03-ve vlastní šťávě

 

Vývar – zalijeme polovinou vroucího vývaru, klidně kuřecího a opět necháme pod poklicí dusit 5 minut…

04-s vývarem

 

Dokončení – zalijeme druhou polovinou vývaru, přivedeme k varu…

05-ve vývaru

 

Trouba – v tomto postupu přidáme smaženou kupovanou cibuli až nakonec. Tedy nakonec přípravy. Jen vmícháme. A do trouby na 180°C/2 hodiny…

06-s cibulkou

 

Dokončení – ta cibule sama o sobě udělá nejen chutnou omáčku, ale zahustí více, než bychom očekávali. Takže pokud chcete gulášek jíst s chlebem, rýží, či těstovinami, končíte. Netřeba více…

07-dvě hodiny v troubě

 

Kuskus – já ale chtěl úplně hotové jídlo, bez nutné přílohy. Takže lžíce kukusu a po promíchání zpět do už vypnuté trouby. Na 20 minut…

08-s kuskusem

 

Servis – nakonec jsem si neodpustil přeci jen malou, lehkou přílohu. Bramborové nočky s medvědím česnekm. Ty už jsem tady uváděl…

10-servis

 

Nemusí to být složité a přesto může být skvělé. Bramborové nočky jsou už tady. Porcičku jsem odnesl kamarádovi hospodskému a včil trpělivě čekám na reakci. Chce si to dát k věčeři. Já povečeřím šest kousků a pokud se nevyjádří…

 

Aaaale, i tak půjdu klidně spát. MDMP

 

PS: víte co je smutné na hospodě kde se chcete opít? Hospodský opilejší než host…

 

Sdílejte...

Komentáře