Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Pečená marinovaná krkovička

Pečená marinovaná krkovička01 Ano, do třetice všeho dobrého a v tomto případě hlavně chutného. Z prvního kusu týden naložené krkovice bez kosti jsem si připravil jeden smažený řízek, jeden steak a dva kousky pečené asi 90 minut při 180°C s cibulí, česnekem a na sádle. Prostá klasika. K tomu kyselé slezské zelíčko a houskový knedlík. No prostě vepřo, zelo, knedlo k svátečnímu obědu.

 

 

 

 

No a rovnou zhodnocení: řízek je dycinky fajn, jen to maso není tak jaksi úplně, no prostě měké. Zatímco pečínka…slast. Křehká a nadýchaná jako peřinka.

Pečená marinovaná krkovička02

 

Marinování tady

A málem bych zapoměl. Pokud by kdokoli měl pochybnosti s ohledem k tomu solení, vězte, že česká Anglická slanina, nemá nic společného s tou opravdu anglickou. A ta je, považte, vyrobena podobným způsobem jako moje nakládané maso. V anglii jsem takto upravenou nekupoval jen tu slaninu, ale klidně i kotlety, nebo kolínko.

Sdílejte...

Komentáře