Pečená marinovaná krkovička
Ano, do třetice všeho dobrého a v tomto případě hlavně chutného. Z prvního kusu týden naložené krkovice bez kosti jsem si připravil jeden smažený řízek, jeden steak a dva kousky pečené asi 90 minut při 180°C s cibulí, česnekem a na sádle. Prostá klasika. K tomu kyselé slezské zelíčko a houskový knedlík. No prostě vepřo, zelo, knedlo k svátečnímu obědu.
No a rovnou zhodnocení: řízek je dycinky fajn, jen to maso není tak jaksi úplně, no prostě měké. Zatímco pečínka…slast. Křehká a nadýchaná jako peřinka.
Marinování tady
A málem bych zapoměl. Pokud by kdokoli měl pochybnosti s ohledem k tomu solení, vězte, že česká Anglická slanina, nemá nic společného s tou opravdu anglickou. A ta je, považte, vyrobena podobným způsobem jako moje nakládané maso. V anglii jsem takto upravenou nekupoval jen tu slaninu, ale klidně i kotlety, nebo kolínko.