Pečený marinovaný plátek krkovice a restovaná kapusta s opékaným bramborem
Marinování vepřové krkovice, kolena, bůčku a už i drůbežího masa (kuřecích stehen a krůtích křídel) ve slaném nálevu je tady opakováno mnohokrát. Jen pro jistotu ale připomínám, že pokud jde o maso už porcované, stačí mu pouhých 24 hodin, nebo jen třetina obsahu soli. Dále dva fakty: koleno a křídlo jsou dle mé chuti a názoru jednoznačně nejlepší. Z toho vyplývá i poznatek, že lepší se zdá být maso s kůží (propíchanou), než to čisté. A jednoznačně je vše chutnější pečené, ne jako minutka.
Mnoho slov a přitom primárně mi stejně jde o tu kapustu. A brambůrky které jsem podával jen dík lenosti. Původně byly v plánu plátky bramborového knedlíku zprudka opečené v sádle. No nic, to bude. Časem…
Ale postupně
1/ Plátek krkovice jsem na pánvi opekl z obou stran 5+5 minut a do měkka nechal v troubě při 160°C dojít. To trvalo dalších asi 12 minut.
2/ Kapustu jsem povařil 6 minut krájenou na hrubé nudle. Zchladil v ledové vodě a nechal odkapat. Na pánvi jsem rozpustil kousek pokrájené slaniny, na ní zpěnil jemně krájenou cibulku a na několik vteřin posekaný stroužek česneku. V tomto jsem už jen prohřál proužky kapusty a dochutil pouze solí a pepřem.
3/ Brambory na plátky jsem připravil shodně a společně s masem. Centimetrové plátky jsou pak tak akorát.
vše v jednom, základ…
nic moc příprava a dobrůtka, kdo chce, může si výpek rozvařit trochou vody, dík naložení masa v soli bude chuť akurátní…
PS: netrapte se těmi časy. Co masa kousek, to jiná doba, jiný čas. Je to o kvalitě. Prostě doměkka 🙂
MDMP






Ach jo, to zas vypadá tak šmačně!
Kapustu udělám tento víkend a bude i krkovice a opečené brambory ku temu všickemu.
Už teď se těším jak se zas narvu gagol. 🙂 🙂