Phó Bó, nebo Bún Gá ?
Phó Bó je hovězí s plochými širokýmý nudlemi Phó. Bún Gá zase kuřecí s kulatými nudlemi Bún.
Kolega mi pravidelně popisuje nově objevené vietnamské bistro kousek od paláce Flóra v Praze, kde nabízejí excelentní Phó Cá (rybí), na webu se objevují další texty, fotky a nové zkušenosti gurmánů polapených do osidel této fenomenální polévky…
No neodolal jsem a připravil si dalších 5 litrů, tentokráte kuřecí Bún Gá. A že to jde sakra lacino. 2kg kuřecích skeletů za dvacku a to ostatní. Koření, zelenina, prostě korunové položky.
Postup je tady, jen z kuřecího se nevaří tak dlouho. Stačí 4 hodinky. Ne méně. Skelety jsou sice vyvařené za dvě hoďky, ovšem koření chce svůj čas.
Tak už to zkuste, nebudete litovat.
Všimněte si misky. Je prostě nádherná. Náhodná koupě na burze. Originální čínský porcelán.