Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Pikantní krevetky

Receptů je na webu takové množství, že jsem se ani nepokoušel některý napodobit. Raději jsem zavzpomínal na vše co jsem kdy ve spojitosti kuchařina versus kreveta slyšel i viděl a připravil následující lahůdku.

Ale od začátku. Krevety jsem koupil ve Vietnamském obchůdku, kam si chodím pro všechny ingredience k „asijskému“ vaření. Kilový balík loupaných, slušně velkých (4x1cm) a syrových vyšel na 250,-Kč. Pokoušel jsem se najít na internetu výrobce a fotku s konkrétně tímto balením. Když jsem ale zjistil, kolik produkce krevet je právě z Vietnamu, vzdal jsem to.

 

 

krevety_postcard

 

1 porce = 15 kusů

– 15ks krevetek

– 1ks malá cibule /šalotka/

– 1ks malý stroužek česneku

– 2PL drcených rajčat z konzervy /pyré/

– 2PL bílého vína

– Hrstka bylinek /petržel a koriandr/

– Oříšek másla a lžička olivového oleje

– Sůl, pepř a chilli paprička dle chuti

 

 

>> krevety – rozmrazené, opláchnuté a osušené, opečeme z obou stran po minutě na másle s olejem. Solíme a pepříme.

>> nadrobno pokrájenou cibuli, česnek a papričku přidáme do pánve, promícháme.

>> zalijeme vínem, rajčaty a prohříváme dalších 3-6 minut. To podle chuti. Já je raději „udělané“ více. Bylinky jen nakonec vmícháme a určitě nešetřit.

Tentokrát jsem si chtěl vychutnat pouze krevety. Proto jsem si tuto směs dal jen s teplým toastem. Samozřejmě můžeme vmíchat právě uvařené těstoviny, nebo podávat s voňavou jasmínovou rýží.

 

Jako druhý pokus jsem si připravil krevetky smažené.

>> rozmrazené zalijeme na minutu vroucí vodou. Slijeme a dobře osušíme.

>> osolené obalíme v mouce, bílku našlehaném do pěny s česnekovou solí a obalovací směsi. Tu samozřejmě nekupuji! Pouze namíchám 1:1 polohrubou kukuřičnou, nebo prostě pšeničnou mouku se strouhankou a přidám škrob (solamyl), mletou papriku a pepř, sůl.

>> v horkém oleji smažíme 3-4 minuty.

Této dobrůtce každopádně sluší dip z jogurtu, nebo zakysané smetany. Například smíchaný s česnekem a najemno nastrouhanou Nivou.

 

 

[fb_like]

Sdílejte...

Komentáře