Pikantní omáčka na špagety
Už dlouho jsem něco podobného nevařil. Po přílivu velkého množství originálních receptů Emanuela Ridiho v pořadu S Italem v kuchyni mne ani nenapadlo experimentovat s vlastními nápady. Dnes mi ale zbyl kousek hovězího krku, tak jsem si narychlo připravil pikantní směs ideální k těstovinám.
Na dvě porce potřebujeme
– 300g hovězího masa
– 50g prorostlé slaniny
– 1čl másla
– 1ks střední cibule
– 1ks střední mrkev
– 1ks stroužek česneku
– 1ks chilli paprička, nebo lžička červené kari pasty
– 3PL rajčatové pyré /nebo 2 rajčata z konzervy/
– 1dl bílého vína
– 3dl vývaru
– 1PL hladké mouky
– Sůl, pepř a sušená bazalka
>> Na plátky pokrájenou cibuli orestuji na nudličkách slaniny s kouskem másla.
>> Přidám posekanou feferonku, nebo oříšek kari pasty (kterou teď mám doma stále), rozmíchám a dodám maso na hrubší nudličky.
>> Dobře orestuji dosucha, přisypu lžíci mouky, promíchám, solím a pepřím. Ještě vmíchám nahrubo nastrouhanou mrkev, posekaný česnek, pyré a špetku sušené bazalky.
>> Zaleju vínem, vroucím vývarem a pod poklicí pomalu dusím doměka.
>> Pokud poklice dobře těsní, nemusím už vůbec podlévat. Trocha mouky a rozdušená zelenina směs kvalitně zahustí, vývar a kari pasta dochutí.
Hotovo.
>> Špagety nejraději vmíchám do směsi přímo na pánvi a dodám nastrouhaný sýr dle momentální chuti a nabídky lednice – Gran Moravia, Gouda…
[fb_like]
odskusane a super..dalsie jedlo ktore si asi skoro zopakujem.dobry napad pavle!