Pikantní smažená rýže
Máte li chuť na rychlou, pikantní a přitom lehounkou dobrůtku, neváhejte si během několika minut připravit asijskou klasiku v podobě smažené rýže. Budete překvapeni jak rychlostí a jednoduchostí takového vaření, tak výraznou chutí.
jedna porce
2PL mrkev na šikmá půlkolečka krájená
2PL řapíkatý celer stejně tak
2PL jarní cibulka do třetice
1ks stroužek česneku
1čl olej olivový
10-12PL rýže od včera
na ochucení
kurkuma
sojová omáčka
rýžový, nebo vinný ocet
chilli omáčka, nebo paprička
sůl a pepř
>> na rozpálenou pánev dáme několik kapek oliváče a všechnu zeleninu. Zprudka orestujeme sotva minutku a přidáme všechno koření. V zásadě jen podle chuti – kapku toho i onoho. Nakonec jen na chvilku posekaný česnek a hned i rýži. Tady prosím..!!..Jasmínovou, Basmati – ty mají chuť i vůni samy od sebe. Ne ty hrůzy české provenience. Samozřejmě je to každého jeho volba.
>> Vše rychle promícháme a už rychle podáváme. Dík rychlé přípravě zůstane zeleninka nádherně křupavá, rýže je jen teplá a vše skvěle pikantní.
Tahle krasavice je originál z Taiwanu. Funguje skvěle.
A tahle dobrota z ní je skvělá taky.