Plněný kuřecí řízek
Jojo. Nejen tradiční kuchyně či cizokrajné speciality, ale také hospodská klasika občas přijde k chuti. A ať si říká Pohlreich co chce, jsem si naprosto jist, že nemálo zákazníků s radostí vybere z nabídky jídelníčku nezdravou smaženou dobrotu, namísto překvapení v podobě neznámé lahůdky třebas i světově proslulé.
Na dvě porce stačí bohatě jedno prsíčko.
>> Maso si nakrojíme a pod mikrotenovým sáčkem lehce navlhčené, aby se netrhalo a nelepilo rozklepeme. Vůbec není třeba bát se. Prostě roplácat a nepotrhat.
>> Osolíme, já česnekovou solí a poklademe vším, na co máme chuť po téměř celé ploše. Tentokrát jsem použil feferonkovou pastu, anglickou i klasickou slaninu, cibuli, čerstvou papriku a ementál.
Žádná kapsa, či závitek a už vůbec ne párátka.
>> Prostě přeložíme na třetinky, zplácneme a překrojíme napůl. Čím silnější balíček bude, tím déle se smaží. Chceme li jistotu, použijeme fintu. Zarolujeme do fólie, utáhneme konce a ve vodě vaříme asi 5 minut. Tím se zpevní soudržnost a máme jistotu, že maso nebude syrové. Zchladíme a teprve potom překrojíme a obalíme v trojobalu.
>> No a usmažíme. Druhá finta. Obalovali jsme maso syrové a nemáme jistotu, že je dobře prosmažené? Mikrovlnka, minutu na plný výkon a hotovo. Nebojte se, že snad bude méně křupavé.
Co použijeme jako náplň, je pouze věc fantazie a možností naší lednice. Jedna ze zajímavých kombinací jsou lehce orestovaná kuřecí játra, hermelín a buráky s kouskem utřeného česneku ne mase. Zajímavé a výjimečné.
Podávané se smaženými brambůrky a domácí tatarkou, no mlaskal jsem i ohromě.
To na obrázku je pouze třetina jediného prsíčka.