Pomalu opékané kuřecí stehno a salát s mořskou trávou, nebo pikantní míchanou zeleninou
Měl jsem to štěstí a za slušnou cenu koupil další krásně zlatavé kuře z výběhu. A protože to maso je opravdu jiné, rozhodl se hned první jídlo připravit ve vyloženě letním stylu. Pod grilem jsem však poslední dobou dělal dost. Takže jednodušší verze která jasně ukazuje na fakt, že se můžeme obejít bez spousty nářadí a vybavení. V tomto případě postačí pánev s poklicí a běžný sporák. A protože navíc snažím se v poslední době myslet na kolegův web paleorecepty.cz, stačí jen namísto másla použít olivový olej a máte to paleo.
Z čeho to bude
– 1ks kuřesí stehno
– 1čl olivový olej nebo máslo
– 2 PL víno
– sůl a pepř
Na salát
– 4ks cherry rajčata
– hrst rukoly
– hrst mořské řasy
A co s tím
– Solené a pepřené maso položíme na rozehřátou pánev s olejem či máslem a po minutce ztlumíme střední hořák na minimum. Přikryjeme poklicí a necháme 5 minut.
Proč ten výběr? Oliváč a máslo? To máte tak, já si vyberu máslo či kombinaci. Ovšem tento recept má být také paleo. Takže v tom případě jen ten přírodní olej.
– Po pěti minutách maso jen otočíme a pokračujeme dalších 5 pod poklicí. Poté přidáme půlky rajčat řezem do oleje, maso opět otočíme kůží dolů a vše zastříkneme vínem dle vlastní volby. Já sušším červeným. A dalších pět minut pod poklicí.
Dvakrát kůží dolů! To proto, že ta potřebuje prohřát nejvíce aby nebyla gumová. Víno je opravdu věc osobní preference. Bude to s každým trochu jiné.
– A dokončíme. Maso na talíř a šťávu zredukujeme na minimum. Rajčata a rukolu a řasy smícháme a navrstvíme vedle. Já ozdobil plátky kivi které se k masu skvěle hodí. A nakonec vše pocákáme sosíkem.
Mořská řasa? Můj favorit to tedy není! Je ale jistojistě paleo a hrozně zdravá a nabídla mi ji paní v obchůdku s ruskými potravinami, takže jsem chtěl vyzkoušet.
No a protože sem ale úplně blbej, na obrázku tohle jídlo neuvidíte. Bez rozmyslu jsem totiž vymazal kartu z foťáku.
Takže druhá verze – s pikantní míchanou zeleninou
– Maso připravíme stejně jako to první, jen vynecháme víno. A nebo ne. Jak chcete.
– Na posledních 5 minut přidáme ke kuřeti zeleninu dle chuti a možností kterou jen solíme a pepříme.
– Maso vyjmeme a zeleninku řádně zakápneme a promícháme s Heinz HotSauce Green Jalapeno. Ta se k tomu totiž ohromně hodí.
snadné, dělá se to skoro samo a chutná náramně, gril není vůbec zapotřebí
MDMP




