Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Pomazánka z uzené makrely

Pomazánka z uzené makrely_postcardA zase jedna do rodinky pomazánek. Z uzené makrely. Chuť převelice výrazná a dík složení náchylná ke zkáze. Takže tuto spíše jen k večeři a ráno dojíst. A možná jedna rada. Dejte si pozor jakou rybu vlastně kupujete. Nejlepší uzená makrela je ta, která se prodává volně, na váhu a od prověřeného dodavatele. Já jsem (světe div se) dost ocenil zas a znovu “ruské prodejny”. Šmejdy z hypermarketu zatavené do vakuové fólie mi nesmí ano do košíku natož přes práh kuchyně.

 

 

 

Suroviny

– 100g makrela
– 100g kyselá okurka
– 125g máslo
– 2PL majonéza
– 2PL pažitka
– 1PL petrželka
– 1čl hořčice
– 2ks vejce
– sůl, pepř a česnek

 

Postup

1/ Rybu obranou od kostí a kůže posekáme najemno, okurku strouháme nahrubo, pažitku opět najemno posekáme stejně jako petrželku.

2/ Vše přidáme k do pěny vyšlehanému máslu s majonézou a hořčicí. Promícháme kořeněné spetkami soli, pepře a česneku. Až nakonech vmícháme vajíčka natvrdo vařená a promáčklá strunkou.

Brnkačka

 

Pomazánka z uzené makrely01

 

MDPM

Sdílejte...
Shrnutí
recipe image
Název
Pomazánka z uzené makrely
Datum vystavení
Hodnocení
2.51star1star1stargraygray Based on 3 Review(s)

4 komentáře to “Pomazánka z uzené makrely”

  • Marie says:

    Nejsou makrely z ruské prodejny spíš tužší?Jednou jsem ji koupila a nešla moc od kosti jakou máte zkušenost vy?

    • Moje Dobroty says:

      Ano to jsou. A o to mi jde. Já nechci vakuově balené bláto, ale rybu ve stavu jaký navozuje udírna. A jelikož oni je udí spíše „studeným“ kouřem, jsou tím pádem pevnější. No ale že by nešly od kosti? To teda zase nee 🙂

  • Petra C. says:

    Milujeme rybičkové pomazánky, dělala jsem i z makrely, ale nejela nám tolik, jako z klasických konzerv sardinek. A to jsme měli makrelu kupovanou na váhu. Bláto v igelitu také nekupujeme. Každopádně už vím, co bude dnes k večeři 😉

Komentáře