Pomazánka z vepřovky
Tedy vepřové konzervy. Tedy z vepřového masa ve vlastní šťávě. Popravdě mne to ještě nikdy nenapadlo. Ale vlastně proč ne? Vždyť je to jednoché, moc chutné, snadné na přípravu a hlavně tradičně české – kalorická bomba 🙂 No co si více přát? Co se týče té “vepřovky”, už jsem ji tady uvedl i receptem. Ale tentokrát si hledejte sami. Já totiž v dohledné době připravím postup nové a to i na pečené a ne jen vařené maso. Ochutnal jsem nedávno a musím přiznat, že je mnohem lepší než ta původní klasika. Ale to se dalo čekat.
Jak a z čeho
– 300g maso
– 2PL hořčice
– mletý pepř
– pažitka
– chilli omáčka, pasta nebo paprička
>> Jen tak málo je zapotřebí k přípravě skvělé i když poněkud tučné energetické pecky. Stačí jen maso vyklopit z konzervy, rozsekat nožem nadrobno a stejně tak pažitku nebo cibulku. Pak se vším ostatním vyšlehat v míse a natírat na chleba.
Šlo by to vše i pomlít, ale myslím že je to zbytečné. Maso má zůstat masem a tak lehce kousací je to vlastně ideální. Na druhou stranu když to semelete, snadno zjistíte že jste připravili za několik minut slušnou paštiku k okamžité spotřebě.
každopádně hutná a chutná snídaně..??..
MDPM
Prosím Tebe, jakou koupit „vepřovku“, aby byla poživatelná? Já co jsem v poslední době ochutnala, tak to bylo eklhaft, ani kočky to nežraly. Před miliony let je máti kupovala, i hovězí ve vl.šťávě, dělala z toho rychlé rizoto, na špagety, nebo jen tak na chleba. Byly tam poctivé kusy chutného masa, prostě mňamka. Co jsem koupila v poslední době, je to jakýsi pomletý, zapáchající humus, takže hned směr popelnice. Už nemám odvahu něco zkoušet. Jedno bylo určitě Hamé a ty další už nevím.
A nezkoušej. Já si několik testů udělal a je to peklo. Máš jen dvě možnosti. Trefíš jako já dvakrát v poslední době na malovýrobce a přeplatíš opravdu moc (300g za 70 a více peněz) a nebo sama doma. Je to ale brnkačka. Škoda neudělat. A znovu prosím – tento text na web. Tam bude mít opodstatnění a sílu. Tady jen kecy kecičky…
….Jen vážně uvažuji nad vlastním zavařováním, už jsem si našla recepty. Co myslíš???
http://www.toprecepty.cz/recept/15031-zavarene-veprove-ve-vlastni-stave/
Tak tady jsem se docela bavil 😀
No jasně že to není to vono když maso ve vlastní šťávě spočívá v tom, že mu tu šťávu musíme lehce dodat. Už někdo někdy snad viděl že si maso pustí dost vody na to aby bylo opravdu v této utopené? Přece se z něj při tepelné úpravě odpařuje. A to i skrz to víčko. Obecně řečeno – ten postup je hloupý.
…Tu vodu bych tam nepřidala určitě, jen maso a sůl!!!!
Vím, když jsem byla malá, že babička také zavařovala, měla pašíka a obchody tehdy byly prázdný, mrazáky nebyly, tak se vše šouplo do sklenic. A víš, že z těch sklenic to bylo mnohem chutnější, než teď z mrazáku.
Tam se ale prvně maso upeklo, nebo udilo a až potom dávalo do sklenic. Bylo to strašně dobré!! Syrová se zavařovala jen paštika, kterou připravil Mistr řezník, ta byla bezkonkurenční!!
Toto bych asi s ohledem na své zdraví a zdraví okruhu mých známých, vařila 2 dny po sobě alespoň hodinu na stovce.
Pardon, rozkecala jsem se, nechala jsem se unést vzpomínkami. 🙂
M.
…Ještě mi napadlo, a cibule nic? Mě by tam pasovala, ale asi by se to rvalo s tou pažitkou.
To opravdu ano. Cibuli bych já dal každopádně. Jen tentokrát k pažitce zbytečná…