Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Pražské náplavky. Rašínovo a Hořejší nábřeží.

foodtruckTohle místo se pomalu ale jistě stává pražskou legendou. Farmářské trhy na Rašínově nábřeží u Výtoně jsou už zaběhlé a perfektní. Na protější smíchovské straně, Hořejším nábřeží konají se akce různé. Většinou jsou o jídle a letos se s nimi doslova roztrhl pytel. Stačí nahlédnout sem a vybrat si. Já už každopádně počítám s devětadvacátým říjnem, protože polévky a guláše jsou moje oblíbené. V sobotu 15.10. ale bylo husobraní a cider fest. To druhé mne moc nebralo, ovšem husičky na sto způsobů tedy ano. No a protože jsem věděl že tam bude i má oblíbená partička s foodtruckem Electrolux, bylo jasné že nemohu vynechat. A jako vždy jsem nesehnal žádný doprovod. Takže ve výsledku dvě hodinky nekrocené žravosti ve společnosti cizích, ovšem jídlem stejně jako já řádně posedlých lidiček.

 

Husobraní a Cider fest

Dám vám sem jen obrázky pořízené doma s tím co jsem si přinesl. Ten zbytek na facebooku. Tady prosím.

 

1/ Mohlo by se zdát, že té fotografii vévodí plněná tortilla. Barevně například. Ale pěkně popořadě. Ač husobraní, pro mne nejlepší ten den byla dvě jídla. Kachní rillettes na domácím chlebu od Antonína Bradáče z foodtrucku Electrolux. Naprosto skvělé jídlo. A hned poté vepřový špíz z asijského stánku. Jejich jméno jsem si bohužel nezapamatoval, ale ta chuť úchvatná. Přesně toto bych od rána do večera jedl na toulkách asijským městem…

01

 

2/ Mělo to být o cideru. Ale moc nebylo. Každopádně asi nejlepší český producent, Tátův sad tam byl. A já si něco odnesl. A je to prostě jiné, skvělé. Nicméně parádní byla také tato tortilla plněná husím masem, zeleninou a skvělou pikantní karamelizovanou cibulí. Něco takového bych rád častěji. A proč ne? Sri Lankan Curry House…

02

 

3/ Ta zátka sem jaksi nepatří. Ale! Shodou okolností jsem měl tu opravdu parádní možnost. Kolega ze sklizně hroznů v kraji Champagne přivezl originální lahvinku šampaňského. Brut. A to je brutálně dobré…

03

 

A pro doplnění

Firma Tátův sad je opravdu něco. A zajímá li vás dokonalý cider, nahlédněte sem. Výborná reportáž Romana Vaňka.

 

MDMP

 

Sdílejte...

Komentáře