Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Prostě škvarky

Škvarky_velké Když jsem nedávno pekl poprvé domácí chleba, ihned po ochutnání bylo všem zůčastněným jasné, že to chce něco navíc. Něco typicky českého. Škvarkový chléb! Koupil jsem tedy kilo syrového sádla a škvarky byly na světě během třičtvrtě hodiny. Zklamání! Měl jsem přidat kousek bůčku, neb škvarků bylo tak akorát na pomazánku. Dokoupil jsem tedy hotové…

 

 

Škvarky

Nebudu se zbytečně rozepisovat. Sádlo nakrájené na kousky dle libosti stačí šoupnout do kastrolu či hrnce. Lepší je vyšší, páč z něj tolik neprská. Podrobný postup vřele doporučuji pročíst na stránkách gurmánky Šárky: Jak se škvaří sádlo

 

Za hoďku vyškvařeno, zcezeno a ochutnáno

sádlo_škvarky_postcard

 

Škvarkový chléb

Směs Rivercote z Lidlu – Selský chléb. Z poloviny obsahu těsto, do kterého jsem přidal 100g škvarků.

Fotka: dodám později

 

Škvarková pomazánka

– 200g škvarků

– 100g sádla

– 3ks natvrdo vařená vejce

– 1ks střední cibule, nebo jarní cibulka

– 1ks stroužek česneku

– 2ks sladkokyselé okurky

– 1PL plnotučné hořčice

– sůl, pepř a špetka drceného kmínu

 

Škvarky umeleme na masovém strojku, nebo v kutru rozmixujeme. Smícháme s rozměklým sádlem. Přidáme drobně pokrájenou cibuli (kdo nerad, smaženou do zlatava rovnou v sádle), utřený česnek, nastrouhanou okurku a drobně nasekaná vajíčka. Podle chuti osolíme, opepříme a chuť zvýrazníme plnotučnou hořčicí, solí a pepřem. Může být i nasekaná, nebo se škvarky pomletá feferonka.

toast se škvarkovou02

 

[fb_like]

Sdílejte...

2 Responses to “Prostě škvarky”

Komentáře