Prostě škvarky
Když jsem nedávno pekl poprvé domácí chleba, ihned po ochutnání bylo všem zůčastněným jasné, že to chce něco navíc. Něco typicky českého. Škvarkový chléb! Koupil jsem tedy kilo syrového sádla a škvarky byly na světě během třičtvrtě hodiny. Zklamání! Měl jsem přidat kousek bůčku, neb škvarků bylo tak akorát na pomazánku. Dokoupil jsem tedy hotové…
Škvarky
Nebudu se zbytečně rozepisovat. Sádlo nakrájené na kousky dle libosti stačí šoupnout do kastrolu či hrnce. Lepší je vyšší, páč z něj tolik neprská. Podrobný postup vřele doporučuji pročíst na stránkách gurmánky Šárky: Jak se škvaří sádlo
Za hoďku vyškvařeno, zcezeno a ochutnáno
Škvarkový chléb
Směs Rivercote z Lidlu – Selský chléb. Z poloviny obsahu těsto, do kterého jsem přidal 100g škvarků.
Fotka: dodám později
Škvarková pomazánka
– 200g škvarků
– 100g sádla
– 3ks natvrdo vařená vejce
– 1ks střední cibule, nebo jarní cibulka
– 1ks stroužek česneku
– 2ks sladkokyselé okurky
– 1PL plnotučné hořčice
– sůl, pepř a špetka drceného kmínu
Škvarky umeleme na masovém strojku, nebo v kutru rozmixujeme. Smícháme s rozměklým sádlem. Přidáme drobně pokrájenou cibuli (kdo nerad, smaženou do zlatava rovnou v sádle), utřený česnek, nastrouhanou okurku a drobně nasekaná vajíčka. Podle chuti osolíme, opepříme a chuť zvýrazníme plnotučnou hořčicí, solí a pepřem. Může být i nasekaná, nebo se škvarky pomletá feferonka.
[fb_like]
No vipada to ,,sice kao blydky ale ujde to no vyskoušíme to no a uvidíme
Nevím sice co znamená „kao blydky… ale klidně vyzkoušejte a uvidíte…že je to všechno moc dobré. ps: trocha smysluplné češtiny by neuškodila.