Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Rajčatová polévka se zeleninou

Rajčatová polévka se zeleninouRajská je rajská. Polévka či omáčka, prostě česká klasika. Jednou za čas nezbytná. Tato je jen taková rychlovka na chuť. Bez zváštních úprav a tak nějak přírodní řekl bych. Namísto rýže a těstovin doplněná jen zeleninou.

 

 

 

 

Suroviny

– 1,5l vývar
– 250g pasírovaná rajčata
– 500ml míchaná zelenina
– 2PL jíška
– sůl a pepř

 

Postup

– Do vroucího vývaru, ideálně hovězího ale i já použil tentokráte kuřecí, vlijeme půl pixle rajčatového pyré a po znovu přivedení k varu naškrábeme dvě lžíce jíšky z lednice, nebo vsypeme čerstvou. Pomalu na mírném plameni 20 minut necháme probublávat.

 

Pro připomenutí – já už vůbec několik let nekupuji český rajčatový protlak. Jedině v krabičce o obsahu 500 ml rajčatové pyré z Itálie a Španělska a odtamtéž plechovky loupaných krájených rajčat.

 

– Přidáme zeleninu dle vlastních preferencí  a povaříme už jen tak dlouho, ať je spíše al dente. Ochucení? Jak je libo: oliváč, česnek přidaný už tak v polovině, panák vína, bazalka, sůl a pepř samozřejmě a nebo také můžeme namísto toho všeho a jíšky zahustit nastrouhaným perníkem. Ten dodá chuť vlastní.

 

Zelenina – já tu mraženou nerad. Většinou krom špatné kvality dost páchne. Ale když je slušná, a to některá velká balení z Lidlu jsou, tak proč ne.

 

no a tady porcička ke které není co dodat

Rajčatová polévka se zeleninou03

 

MDPM

Sdílejte...
Shrnutí
recipe image
Název
Rajčatová polévka se zeleninou
Datum vystavení

Komentáře