Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Rajská navždy páč je prostě děsně dobrá

salsa_di_pomodoro Rajskou omáčku opravdu miluju a protože jsem narazil na recept s perníkem, který jsem vždy chtěl vyzkoušet, pustil jsem se do ní v 9 večer. V 11 bylo hotovo.

 

 

 

 

Rajská omáčka s perníkem

Z čeho

– 1PL másla

– 1PL oleje

– 1PL hladké mouky

– 80g kořenové zeleniny

– 1ks menší cibule

– 1l silného hovězího vývaru

– 1dl červeného vína

– 500g rajčatového pyré

– 50g tvrdého perníku

– Sůl, skořice, pepř, bobkový list, cukr, nové koření, citrónová šťáva

Množství koření záměrně neuvádím. To je o chuti každého kuchaře. Vše pohromadě ze začátku byly dva litry. Po skončení vaření 1,5 itru omáčky.

 

Jak

Na másle a oleji osmahneme do zlatava na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli.

Zaprášíme ji moukou a krátce zasmahneme.

Zalijeme vše studeným vývarem i vínem a přidáme pyré, sůl a koření.

Omáčku pomalu vaříme asi hodinu.

Konečně přidáme jemně nastrouhaný perník, citrónovou šťávu, jen několik kapek a cukr.

Opět vše provaříme, až je omáčka přiměřeně zahoustlá a hladká a přecedíme.

S houskovým knedlíkem a vařeným hovězím je fakt úžasná.

rajská s perníkem

 

Inspirace

rajská omáčka

Domácí sekaná, k rajské skvělá

Pěkný fórek

Killer Tomatoes

Sdílejte...

One Response to “Rajská navždy páč je prostě děsně dobrá”

Komentáře