Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Restovaná rýže s kuřecím masem a kapustovými nudličkami

Restovaná rýže s kuřecím masem a kapustovými nudličkamiV lednici mám obrané kuřecí maso z polévky a v mailu dotaz na asijský pokrm od Hanky. Jasná volba co s tím. A bude to opravdu rychlovka. Žádné mazlení.

 

 

 

 

 

Z čeho a jak

– 3PL natrhané maso
– 2PL mrkev na šikmá půlkolečka krájená
– 2PL jarní cibulka
– 2PL spařená kapusta
– 1ks stroužek česneku
– 1čl olej olivový
– 10-12PL rýže od včera

– kurkuma
– sojová omáčka
– rýžový, nebo vinný ocet
– paprička
– sůl a pepř

 

>> Na pánvi lehce nahřejeme olivový olej a zasypeme lžičkou kurkumy. Po rychlém zapěnění přidáme nahrubo nasekanou cibulku, posekaný česnek a papričku, nakrájenou mrkev. 30 vteřin prohříváme, dodáme maso a zastříkneme sojovkou a octem. Vmícháme hrst petrželky a rýži od posledně. Samozřejmě mou oblíbenou Basmati, nebo jasmínovou. Sůl, pepř, dobře promícháme a prohřejeme. Doplníme kapustou. Stejně tak můžeme namísto rýže použít rýžové, nebo skleněné nudle.

 

Jsou samozřejmě mnohé alternativy: disponujete li kari pastou, neváhejte ji restovat namísto kurkumy. Malinko nařeďte vodou, redukujte a dále už stejně jak výše popsáno. Kokosové mléko je úžasné, o krevetách či mušlích srdcovkách netřeba se zvláště zmiňovat. Vřele doporučuji také Vietnamské kapří hranolky restované v rybí omáčce. Jsou dokonalé.

 

 

připravená zeleninka

připravená zeleninka

 

 

rychlé, snadné, elegantní – večeře za pár minut a hlavně žádné blbé české rizoto

Restovaná rýže s kuřecím masem a kapustovými nudličkami01

 

Tuž vyzkušaj Hani…

 

 

MDMP

Sdílejte...

6 Responses to “Restovaná rýže s kuřecím masem a kapustovými nudličkami”

  • Hannah12 says:

    Hola náčelníku,
    tak jsem o víkendu prubla tu „čínu“. Pročetla jsem všechny odkazy, co jsi poslal a byla pamětliva Tvých cenných rad. Připadalo mi to rychlé, jednoduché, prostě taková fofr akce, když není moc času.
    Jenže jsem trochu opomněla fakt, že su lempl. 🙂
    Ráno jsem si s písní na rtu naklepla roštěnou a šoupla ji do pajcu (tu rybí omáčku jsem fakt nedala). V 11 jsem (stále ještě s písní na rtu) začala krájet zeleninu a připravila rýžové nudle. Říkala jsem si, že když to kolem poledne hodím na pánev, tak do půl hoďky jíme.
    No, co Ti budu vyprávět, jedli jsme kolem třetí a já byla zralá na svěrací kazajku. Nejdřív stávkovalo maso a furt bylo jak šutr. Asi po hodině jsem k němu odevzdaně přihodila zeleninu, ze které se po další hodině stalo bláto a pak jsem rezignovala úplně, vrazila k tomu nudle a zakryté jsem to hodila do trouby. 🙂 🙂
    Ovšem mé překvapení bylo veliké, protože výsledek byl moc dobrý a dost připomínal (chuťově i vzhledem) ty nudle, které občas kupujem u číňanů.
    Budu na sobě muset ještě hodně pracovat, co se asijské kuchyně týče.
    Takže shrnutí: chutnalo to velice, avšak moje představa o přípravě se značně lišila od reality.
    A asi tuším, kde soudružka z NDR udělala chybu. 🙂 🙂

    • Moje Dobroty says:

      Tož zdruvka soudružko.
      Je jasné, že napoprvé se nutně nezadaří. Viděla jsi Vodoucha jak dělá tu čínu? To chce kvalitní maso a hlavně fofr. To jak Ty jsi čekala bylo primární příčinou a roštěnka za dvěstěpade tou druhou. Když máš opravdu kvalitní maso, netřeba nic nakládat. To máš jako se steakem. Já vím, že hovězí je výzva, ale chybu neuděláš s krůtími prsy. Dokonalé maso které neztuhne.

      • Hannah12 says:

        No právě, já jak koukala na toho Vodoucha, tak jsem si právě říkala, že to bude fofr. A dovedeš si představit, jak bych byla na sebe nasraná, kdybych koupila „svícu“? To bych zichr nepřežila! 🙂
        Chybka byla, že jak jsem to maso měla v pajcu a dala ho na pánev, tak začalo okamžitě pouštět šťávu a tudíž se dusilo.
        Ale já to nevzdám, příště si nastavím poněkud nižší limity a půjdu do toho s krůtím. 🙂
        PS: kdybys mě u toho kuchtění viděl a hlavně slyšel….hele, dlaždič by mi můj slovník záviděl. A když jsem na finále k tomu velkým obloukem mrskla ty nudle, tak jsem je ještě včera odlepovala ze zdí. 🙂 🙂

        • Moje Dobroty says:

          Aby maso (jakékoliv) nepouštělo šťávu, musíš zkombinovat tři věci:
          1/ ne vrstvičku, ale vrstvu oleje
          2/ opravdu žhavá pánev
          3/ klidně natřikrát – vše najednou to je záruka rychlého zchlazení a té šťávy

          A k tomu PS: kdyby někdo občas viděl a hlavně slyšel v kuchyni mne, zděšen by uprchl do hlubokých hvozdů. O mé prudké letoře svědčí například tři díry ve zdi způsobené volně odhozenými talíři…

          Takže klídek a mnoho zdaru napříště 🙂

          • Hannah12 says:

            Díky, Pavle, za cenné rady.
            Máš na 100% pravdu… pánev byla asi opravdu málo rozpálená a oleje bylo URČITĚ málo. To víš, doba je zlá a Hanča je šetřílek. 🙂

            Příště se tímto budu řídit. Jsem totiž jednak zbrklá a druhak mám hooodně krátký doutnák, takže když se mi nedaří, je to docela šrumec.
            Samozřejmě si pak vždy až ex post uvědomím, kde jsem udělala chyby.
            Příště k tomu přistoupím s chladnou hlavou a vyzbrojena trpělivostí a pevně věřím, že můj příští asijský report bude ve všech směrech pozitivní. 🙂

            • Moje Dobroty says:

              Tak to možná ještě jedna rada. Z jistého pohledu pitomá, ovšem funkční a pravdivá: nemysli na to jak chceš vařit. Vař! Já nejlepší jídlo připravím, když namísto přemýšlení šoupnu pár věcí podle chuti na sporák a frčím.
              Ovšem nemysli že to nekazím. By ses divila…

Komentáře