Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Restovaná zelenina vychucená balsamicem

restovaná_balsamico_postcardKolegyně Petra, veganka a milovnice zvířat se do tohoto a podobných jídel prostě zamilovala. Dokáže spořádat neskutečnou hromadu a klíďo píďo si řekně každý den o další na zítra. Takže jsem připravil další dvě verze a mohu jen připomenout: tady nezáleží na kombinaci. Brambory na začátku nebo včerejší rýže nakonec, to je úplně jedno. Pro nás nevegany může být restovaná zelenina doplněna rybou, uzeninou, sýrem, vajíčkem. To poslední je má oblíbená varianta. Možností je nekonečně a přiznávám, že tohle klidně mohu denně. K veganské verzi doporučuji máčenou červenou čočku, nebo opékané tofu.

  

Restovaná zelenina vychucená balsamicem

Opět jen v obrázkové verzi se základním popisem. Tady není co zkazit.

 

primární vychucení – balsamico cream, vynikající věcička…

12-balsamico

 

Restovaná zelenina s brambory

 

připravená zelenina – je to rychlovka, takže vše předem, upřímně řečeno, vůbec netuším, proč se mi tam motá ten klasický celer, asi jsem pomotal fotky 🙂

PS: už vím, zaměnil jsem a nechám to tak, tady je ta druhá, ups 😀

01-příprava

 

u této verze začínáme brambory – na oliváči s případným oříškem másla, lehce solené pod poklicí na minimu středního hořáku necháme 5 minut, pak prohodíme (pootáčíme)…

01-brambory 5 min pod

 

přidáme mrkev a další 3 minuty pod poklicí…

02-plus mrkev 3 min pod

 

žampióny a další 2 minuty pod poklicí…

03-plus žampiony 2 min pod

 

dále co máme – cibule, pórek, řapík, pod poklicí 2 minutky, dodáme posekaný česnek, papričku a balsamico, lehce promícháme…

04-plus cibule,pórek,řapík,paprička 1 min pod

 

pro nás nevegany není od věci vajíčko – mně osobně to chutná, ale je mi v podstatě jedno…

06-plus vajíčko promíchat

 

hotovo a servis…

07-Restovaná zelenina s brambory a balsamicem

 

verze s vajíčkem…

09-Restovaná zelenina s brambory a balsamicem s vajíčkem

 

Restovaná zelenina s jasmínovou rýží (smažená rýže)

 

tady začínám mrkví a poklice netřeba, restujeme docela zprudka asi 3 minuty na oliváči s případným oříškem másla…

02-mrkev na pánev 2 min rest

 

přidáme žampióny a pokračujeme další 2 minuty…

03-plus žampiony 2 min rest

 

paprika, pórek, a ještě 2 minuty…

04-plus cibule,pórek,paprika 2 min rest

 

řapík, posekaný česnek a paprička – tentokrát nakládané jalapeňo, balsamico, promíchat a sůl s pepřem…

05-plus česnek,řapík,paprička,balsamico promíchat

 

…přidáme včerejší rýži – opravdu včerejší, z právě připravené to není vono, mícháme asi 2 minuty a hotovo…

06-plus rýže 2 min míchat

 

a servis – pokud tady chcete použít vejce, pak spíše doplnit sušší omeletou v asijském styu – vyšlehané a vychucené vajíčko se solí, pepřem a sójovou omáčkou, několikrát složit a překrájet…

07-Restovaná zelenina s rýží a  balsamicem

 

Co dodat spíše průběžně než na závěr. Nekonečné množství možností a chutí dělá z tohoto rychlého vaření opravdový skvost. Málo udělaný česnek a paprička dodají jídlu správný šmrnc, balsamico je univerzální dochucovadlo, ale chcete li být asijštější, zaměňte za čerstvý zázvor, sójovku, nebo rybí omáčku a práškové karí. Víno a to i dezertní není od věci stejně jako rýžový ocet. Nemluvě o tom, že pokud použijete med, nebo cukr, je tu rázem sladkokyselá verze, kterou klidně můžete zahustit troškou ve víně nebo jen vodě rozmíchaného škrobu. Omáčkovitá konzistence připomíná o několik řádů vylepšené hrůzy z rádoby čínských bister.

 

Tak do toho, váš MDMP

 

Sdílejte...
Shrnutí
recipe image
Název
Restovaná zelenina vychucená balsamicem
Datum vystavení
Hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

One Response to “Restovaná zelenina vychucená balsamicem”

Komentáře