Rozmarýnové brambory
Jemná i pikantní lahůdka připravená za 20 minut.
Plech či pánev, ideálně litinovou potřu olivovým olejem, ve kterém máčím chlli papričky. Je pěkně pikantní. Pokladu plátky cibule a otrhanými lístky rozmarýnu. Na to plátky brambor a opět olej. 20 minut při 200°C a je hotovo. Na talíři osolím a podávám například s červenou řepu, zakysanou smetanou (ta může být ochucena česnekem a Nivou).
>> malá finta: na toto použití je ideální mít olej ve sklenici s rozprašovačem.
Obdoba:
Na pánev s máslem přidám podélné čtvrtky brambor, plátky cibule, lístky rozmarýnu. Solím, pepřím a pod poklicí na mírném plameni dusím 10 minut. Přidám sladkou smetanu a už bez poklice prohřívám dalších 5 minut.
[fb_like]