Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Rybí burgery v mléčné houstičce, s brambory, nebo kaší

DSC_0001 Kolega, který krom ryb nejí žádné maso mne často inspiruje pokrmy, které já běžně nevařím a pravidelně jsou to právě ryby. Nedávno například Irská polévka Chowder, kterou si ostatně souběžně s burgery připravím taky, protože proč vyhazovat odřezky ryb. Obecně mám ryby děsně rád, ale nikdy je nemelu, protože jsou děsně drahé. Přišlo mi to škoda. Teď už ale ne. Zkombinoval jsem si následující směs a najednou byly k dispozici tři veliké porce. Těch původních 300g bych zlikvidoval na posezení (velmi krátké).

 

 

Burgery

300g rybího masa bez kostí a kůží

70g petržel, nebo celer

70g mrkev

70g cibule

2ks stroužek česneku

1ks vejce

3PL ovesné vločky

2PL petrželky

1PL medvědího česneku

Sůl a pepř

 

 

 

>> Rybí maso bez kostí a kůží (já použil 1:1 kapra a hejka), petržel, nebo celer, mrkev, cibule, česnek – vše umeleme na nejjemnějším mlýnku. Přidáme vejce a vločky, ochutíme solí a pepřem, jemně posekanou petrželkou a já přidal medvědí česnek sušený, Laděnkou darovaný.

>> Vše dobře promícháme, v nádobě trochu upěchujeme, lehce poprášíme olivovým olejem a necháme několik hodin odstát v lednici. To je důležité. Vločky nasají tekutinu z ryb a hmotu zpevní.

>> Vytvarované burgery opečeme na jemné vrstvě oleje buďto přímo, nebo obalené v rýžové mouce například. Přibližně 3 cm silné – asi 2-3 minuty z každé strany na středně rozpálené pánvi (steakové). Necháme několík minut odpočinout v teplé trobě.

Samozřejmě můžeme usmažit jako klasické karbenátky, přidat trochu sýra do hmoty, ale to už je škoda. Chceme přeci jen rybu a ne kroketu. Pokud ale právě tu, viděl bych to asi takto:

>> Místo vloček přimeleme 100g syrových, nebo ve slupce uvařených brambor, přidáme špetku muškátu a obalené spíše jen ve strouhance usmažíme rychle klasické kroketky.

DSC_0022

 

DSC_0030

 

DSC_0040

 

DSC_0112

 

 

Mléčné houstičky

Na tuhle dobrůtku jsem si zvyknul v Ikea, kde do nich dávají párky na HotDog.

Tyhlety si kupuji v Kauflandu, nebo Penny

Michbroetchen

 

No a samozřejmě tyto domácí jsou ještě lepší.

Briošky

Sdílejte...

One Response to “Rybí burgery v mléčné houstičce, s brambory, nebo kaší”

Komentáře