Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Sendviče s karamelizovaným bůčkem

bůček s chlebem01 Amerika ve spreji. Dost jsem v poslední době nakoukal pořady typu Man vs. Food, například tady. Oni to mají opravdu dost propracované. Myslím tedy fast food. Neskutečné a neuvěřitelné postupy, kombinace a nápady. Mne ale zaujaly v podstatě tři v jednom. Maso nakládají do směsi soli a cukru 1:1 plus koření. Pečou ideálně v rotační peci na dřevo, takže se vlastně udí. A to vše dlouho a při nízké teplotě, tedy do naprosté měkosti. Výsledkem je křehká lahůdka rozpadající se na jednotlivá vlákna. Vyzkoušel jsem už tento přístup například na svém oblíbeném marinovaném kolínku. Famózní, prohlásila pak Laděnka 🙂

 

 

 

 

Tentokráte jsem zvolil bůček

>> ¾ kilový kousek jsem důkladně obalil ve směsi soli a cukru 1:1, plus koření: špetka kmínu, pepře, sušeného česneku, chilli.

>> V lednici nechal odležet 12 hodin.

>> V zakrytém pekáči 30 minut při 200°C, pak asi 3 hodiny na 120°C. Troubu jsem vypnul a maso tam nechal ještě 2 hodiny. Poté zabalil do fólie a nechal odpočinout v lednici do druhého dne.

 

bůček

 

bůček01

 

Je to pečený bůček a není. Chutná úplně jinak a klidně si umím představit, že ve směsi koření je navíc například špetka skořice, nebo nějaké bylinky – šalvěj, tymián…

 

Co dodat? Chleba s pečeným bůčkem, hořčicí, křenem a okurkou je klasika. Tento bůček jiná dimenze…

bůček-plátky

 

bůček s bagetou

 

bůček s chlebem

Sdílejte...

4 Responses to “Sendviče s karamelizovaným bůčkem”

  • Marketa says:

    urcite vyzkousim…vypada to skvele 🙂

    • Moje Dobroty says:

      Docela paradox. Před několika dny se mne kolegyně na tento postup ptala. Ne že by čerpala tady na stránkách. Jen něco někde četla. Stačilo ji odkázat sem. Vyzkoušejte. Maso a cukr vůbec nejsou nepřátelé…
      Tím slovem špetka se nenechejte ukecat. Klidně přitlačte. Pivo na podlití jak chtěla ona dotyčná vyzkoušet také doporučím.
      PS: to jsi Ty Markétko viď???

Komentáře