Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Sendviče v domácí briošce

Steak sendvič_postcard Protože briošky jsou prostě skvělé, byla by škoda nepřipravit z nich sendviče a hamburgery. Dnes tedy to první a hned na dva způsoby.

 

 

 

 

 

Steak sendvič

– 50g maso vepřové, nebo hovězí

– 1ks brioška

– ledový salát

– niva dresink

 

 

Nejprve si připravíme maso a dresink.

>> Plátek roštěnce, nebo vepřové krkovice solíme a pepříme, já ochutím česnekovým práškem a necháme odpočinout v lednici

>> Kysanou smetanu, nebo jogurt smícháme s jemně nastrouhanou Nivou v poměru 2:1 a ochutíme jemně utřeným česnekem, solí a pepřem. Přidáme posekanou pažitku a petrželku. Necháme rozležet.

>> Maso opečeme zprudka na pánvi. Malý a tenký plátek sotva minutu z každé strany. Odložíme do tepla a připravíme trochu šťávy – tedy do výpeku přidáme lžíci vína a dvě vývaru, zredukujeme a ochutíme oříškem studeného másla. Samozřejmě, kdo už si dříve připravil demi glace, použije místo vývaru a vína.

>> Překrojenou bulku opečeme nasucho na pánvi. Na spodní část překrájené maso (jí se to lépe, než ukusovat vcelku), polijeme šťávou, přidáme lžíci dresinku a natrhaný salát. "Připlácneme" vrškem briošky.

To je celé. Chvilková záležitost, skvělá svačinka. Samozřejmě, milovníci pálivého přidají feferonku, pastu či omáčku. Je to ale trochu škoda. Zbytečně přerazí výraznou chuť dresinku.

Steak sendvič

 

 

Sendvič Cha

– 50g bůček naložený

– 1ks brioška

– rajče

– čerstvý koriandr

– cibulka jarní

– sladkokyselá omáčka

 

 

Tady určitě nejdříve naložíme bůček a to den předem. Hodinu před přípravou taky omáčku.

>> Cha (ča), není nic jiného, než součást Vietnamského Bún Cha, velmi známého a tradičního pokrmu. Návod je tady. Omáčka tady. Cukru bych dal jen lžíci. Se dvěma mi to přišlo příliš sladké.

>> Maso připravíme podle návodu, položíme překrojené na opečený spodek bulky, poklademe cibulkou, rajčetem na plátky a koriandrem. Jen trhaným. Je třeba do něj kousnout. Pocákáme omáčkou, kterou je dobré ještě dochutit troškou výpeku. Přikryjeme vrškem briošky a…

Zakousneme se samozřejmě.

 

Dobrou chuť.

Obrázek později, nemám bůček a koriandr…

Sdílejte...

Komentáře