Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Smažená játra, hranolky a tatarka

vepřová játra01 No cococo… Pro nás, milovníky čehokoliv smaženého je toto specialitka veliká. A povídejte si co chcete o zdravém stravování například. Já vím svoje! Ano. Mohu potvrdit zcela zodpovědně, že kdykoli se mi podaří trochu si zavařit v kuchyni restaurace, například u mého kamaráda v centru Prahy a dám li na jídelníček do obědového menu toto jídlo, je pravidlem, že se prodá mnohem více porcí, než jsme počítali. A stalo se i to, že játra prostě došla a servírka mazala do nejbližšího obchodu pro další.

 

Toto jídlo má dvě veliká plus. Je levné. Při ceně vepřových jater do 60,- Kč/Kg není co dodat. A jeho příprava trvá řádově pouze minuty. Takže do toho.

 

 

Na porci pořebujeme

– 100g jater /vepřová, telecí, králičí/

– 1ks vejce

– mouka a strouhanka

– sůl a pepř

– tuk na smažení

 

Příprava

– plátky jater asi centimetr silné lehce naklepeme. Solíme a pepříme.

– obalíme v trojobalu a smažíme. Stačí 1-1,5 minuty na stranu.

– podáváme s harnolky, jemně nakrájenou cibulí, tatarkou a okurčičkou.

 

Jak vidno, je to opravdu fofr a ňamka. Já na smažení používám 1:1 přepuštěné máslo a slunečnicový olej. Rozhodně konzumujeme hodně horké. Chladnoucí játra tuhnou. Vepřová jsou chutná, telecí výborná a králičí delikatesa. Předem odleželá hodinku v mléce, osušená a kořeněná sušeným česnekem ještě lepší. Určitš dobře očistěte. Žilky a šlachy jsou krajně nežádoucí. Nezapoměňte, že naprosto stejně lze připravit předem uvařený vepřový jazyk, nebo libovější uzené.

smažená játra, hranolky a tatarka

 

Smažená játra, hranolky a tatarka01

 

A ještě trocha teorie i poučení

játra

Sdílejte...

One Response to “Smažená játra, hranolky a tatarka”

Komentáře