Smažená ryba se šťouchanými bramborami a japonké Karaage >> からあげレシピ
Jde o zjednodušenou verzi japonského jídla Karaage, které popíšu níže.
Myslím si, že právě z tohoto vychází recepty na ta “úžasná” kuřata v KFC.
Jak a s čím na to:
– Filé z tresky s kůží nebo bez (podle chuti a možnosti)
– Vejce
– Škrob
– Sůl, pěpř, česnekový prášek
Filátka posypu sušeným česnekem a nechám 30 minut odležet v lednici.
Rozšlehám vejce se solí, pepřem a lžící vody. Ryby zaleju a nechám dalších 10 minut.
Vyjmu z vajíčka a popráším z obou stran škrobem přes sítko.
Usmažím v horkém oleji dvě minuty z každé strany, nejdříve kůží dolů.
Karaage – からあげレシピ
Kousky kuřete i s kůží nakládané do směsi dezertního vína (sake), sojové omáčky, čerstvého strouhaného zázvoru a česneku.
Po 30.minutách v lednici slijeme z marinády a smícháme s vajíčkem.
Po dalších deseti minutách slijeme i vejce a smícháme se škrobem.
Usmažíme v horkém oleji do zlatava.
Domácí kuře karaage s hranolky