Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Smažená rýže s krůtím masem z konfitu

05Smažená rýže s krůtím masem z konfituNení to tak dlouho kdy jsem vám tady představil mléčné toustové žemličky s krůtím konfitem. Když vám tohle velejemné masíčko zůstane v lednici a zdá se býti poněkud bezprizorním (trochu nesmysl) můžete jej použít i do dalšího počinu společně se zbylou rýží od včera. Je to snadné, rychlé a přestože ze zbytků velmi chutné. Protože z kvalitních zbytků.

 

 

 

Suroviny

– hromádka rýže asi na dvě porce
– stejně tolik pokrájeného masa
– lžíce pokrájené slaniny
– stejně tolik cibule
– a kukuřice
– a petrželky
– a stroužek česneku
– a feferonka

 

 

Postup

>> Na pánvi si rozpustíme slaninku, přidáme pokrájenou cibuli nebo pórek a chvíli restujeme. Zasypeme opět pokrájeným masem – já tentokráte konfit z krůtích paliček syrových i uzených. Po chvíli přidáme posekaný česnekový stroužek, rýži a kukuřici. Nakonec ještě najemno posekanou papričku. Dobře promícháme, solíme a pepříme a pod poklicí necháme několik minut odpočívat.

 

Směšně snadné, hrozně dobré, hotové za deset minut.

 

>> Jak to šlo

 

slaninka

01Smažená rýže - slaninka

 

s cibulkou

02Smažená rýže - cibulka na slanince

 

s tím ostatním

03Smažená rýže - a to ostatní

 

a s rýží

04Smažená rýže s krůtím masem z konfitu

 

servis nemusí být jako z michelina

06Smažená rýže s krůtím masem z konfitu

 

 

Tak jak nebo co? Nedáte si?

 

 

A víte co? Ještě bonus.

Smažená rýže je jídlo absolutně nekonečné co do možností. Takže jedna orientálně nasládlá pro inspiraci navíc:

>> Na másle zpěníme pokrájenou šalotku či pórek, přidáme nudličky krůtích či kuřecích prsíček. Chvíli prosmažíme a zasypeme dle chuti práškovým kari kořením a, světe div se, skořicí. Promíchneme a přidáme pokrájenou broskev, jablko či mango. Opět promícháme a ještě rozinky a posekaný stroužek česneku nebo listů toho medvědího. Cože? Nesmysl? Prd velebnosti! Na to vše opět naši známou a oblíbenou rýži (samozřejmě jedině jasmínocou a basmati). Promíchat a pod poklicí nechat chvíli odpočinout. Kousky oříšků (vlašáků) a lžička medu také nebudou od věci.

Jo vážení, kuchařina je o fantazii. A tato stojí za to 🙂

 

 

 

MDMP

Sdílejte...

Komentáře