Smažená cibulka
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'auto_sociable' not found or invalid function name in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Shrnutí

Název
Smažená cibulka
Datum vystavení
Hodnocení





Náčelníku,
Ty mi teda dáváš zabrat. Jednak proto, že vídeňskou roštěnou s pořádnou porcí cibulky miluju (a dostala jsem na ni chuť) a jednak proto, že jsem půl hodiny na netu a další půl hodiny v kuchařkách Kejřové a Sandtnerové hledala, proč se vídeňská cibulka jmenuje, sakra, právě vídeňská.
Tož a víš co? Ani prd. Spousta dobrých rad na přípravu, ale o historii názvu vím jen to, že se jmenuje vídeňská proto, že se dává na vídeňskou roštěnou a je rozebraná na jemná kolečka a orestovaná do zlatova. Kdo by to byl řekl, že? 🙂
K cibulce samotné snad jen to, že teda i já (už jsem se za to prolískala)ji lehce obalím v mouce. Solit by mě ji teda fakt nenapadlo.
Ovšem nevěděla jsem, že ji lze uchovat v lednici. A to je dobrá zpráva, bo já ji vždy usmažím strašně moc a všechnu ji sežeru a pak mě dva dny bolí žlučník. 🙂
Tož asi tak.
Ahoj Hani.
Já ten výraz vídeňská z nějakého nejasného důvodu považuji za vztažený k na tenké plátky krájené surovině. Jsou i vídeňské brambůrky a to není nic jiného než tenké plátky brambor předvařených ve slupce a smažených v tuku.
Kdysi mne kolegyně servírka obvinila z neschopnosti řkouc: „i moje sedmiletá dcera by tu cibulku připravila lépe“ (rozuměj nespálila). Tak jsem se začal více snažit (bylo mi 17) a časem si takříkajíc osvojil postup jež čteš výše. Opravdu ji pak můžu nechat měsíc v lednici a to uzavřenou. Což je vlastně dobře páč nebere vlhkost mimo jiné.
No, autor clanku bude nejaky superborec, podla toho tonu akym vsetkych sprdne. Az mi je to smiesne. Myslim, ze jeho sposob sa da robit tak vo friteze, ale doma na panvici, myslim ze si pochutime aj na cibulke obalenej v osolenej a opaprikovanej muke 🙂
Klidně přistoupím na váš způsob Mato a odpovím jako ten nařčený superborec:
1/ Kdo četl od začátku do konce snadno pochopil, že smažím v košíku v asi půl litru oleje. Vypadá to jako fritéza? Proč ne? Ale není. Je to stále jen košík a olej v kastrole.
2/ Tu „panvicu“ jsem nikde nezmínil. Ale i kdyby, jde to. Snadno.
3/ A jednoznačně: když chci smaženou, takzvanou vídeňskou cibulku, očekávám že bude z cibule. Pouze a jen z cibule. Až budu chtít ochucenou cibuli obalovanou v mouce a paprice, použiju je. Ale až tehdy.
4/ Nikomu neubírám právo vařit podle svého. Nevím proč bych tedy nemohl já, aniž by mne někdo osočoval z jakéhosi „sprdávání“.
Také jsem si lámala hlavu, jak udělat krásně křupavou cibulku. A přišla jsem s tímto nápadem, který se mi osvědčil. Cibulku začnu smažit normálně (na normálním množství oleje v normálním množství na potřebné posypání jídla). Když je cibulka trochu zpěněná, přidám maličko cukru (cibule je sama o sobě sladká, tak to fakt nevadí), který zkaramelizuje a za stálého míchání cibulku opeču do krásně hnědava a křupava. Jen nevím, zda by to šlo udělat ve vělkém množství i
do lednice – nezkoušela jsem to, ale říkám si proč ne.
Zajímavý nápad a proč tedy ne. Já pořád zůstávám u faktu, že cibule má bát cibule a tak neupravuju chuť. Na druhou stranu dovedu si představit jídla, kam to rozhodně bude pasovat. Takže proč ne 🙂
Smažím ve fritovacím hrnci,strouhal jsem na robotickém krouhači na plátky.
Mám problém,přes sítko košíku se malé kousky dostanou ven a přepalují se.
Nic chytrého mě na to nenapadá.
Tak je mezi dávkami cibule pracně vyndávám.
Taky robot nakrouhal tělíčka na plátky ale“zadky a šušně“ jsou silnější,takže,na rozdíl od nití jsou jen dozlatova.Myslím,že přidat je do sádla nebude chybou.
Zdravím, a ať se vám všem daří.HH.
Takže Paulus je ouplně blbej? Se mi nezdá..
1/ ono je tady někde něco o Paulusovi???
2/ a blbečci s fake mailem si strčte svoje konmenty do prdele!
Paulus cibulku totiž taky dělá s moukou, má k tomu videorecept
Skvělý a polopaticky napsaný návod. Nezkoušel jste cibulku následně dosušit v sušičce? Dost mě to láká, asi to prubnu. Na kupované mi vadí ta pachuť (palmového)tuku.
Díky!
Nezkoušel a určitě dobrý nápad. Ta pachuť mi vadí taky a proto je potřeba si dobře vybrat. Nebo to používat jen na vaření. Jako já…