Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Smetanové brambory s cibulkou a koprem a tresčí filátka v pikantní krustičče

Smetanové brambory Takto upravené brambory si připravuji opravdu málokdy. A ani nevím proč. Je to jídlo velmi chutné a v porovnání se standartnímu vařenými, šťouchačkami či kaší taky má jistou fantazii. Dík smetaně a máslu docela kalorická bomba, ale proč ne…když jsou tak dobrý. Pro doplnění jsem tentokráte zvolil rybu. Tu mohu kdykoliv a o prospěšnosti mořských potvůrek lidskému zdraví se netřeba zas a znova zmiňovat.

 

 

Na tři porce

– 4ks větších brambor

– ½ks střední cibule

– 1PL kopru

– 150ml smetany

– Sůl, pepř a máslo

– 4ks filé z tresky

 

 

>> Brambory pokrájené na půlkolečka silná asi 3mm rozložím do misky lehce solím a pepřím, posypu jemně usekaným koprem a tenkými rozdrobenými půlkolečky cibule – tu spíše jen symbolicky. Takto vrstvím a končím brambory. Pokladu plátky másla a přeleju smetanou. V trobě přikryté peču při 160°C hodinu a pak ještě 5 minut pod grilem bez poklice do zezlátnutí.

>> Lehce osolená filátka obalím v pikantní směsi

 

– 2dl struhanky

– 1dl polohrubé mouky (zkuste kukuřičnou, sojovou, cizrnovou)

– 1PL škrobu Solamyl

– 1čl soli

– 1čl mleté papriky

– 1/2čl mletého pepře

 

Opeču v oleji s máslem dokřupava a podávám s upečenými bramborami a salátem dle chuti.

Smetanové brambory s treskou

Sdílejte...

Komentáře