Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Smetanová polévka s koprem, brambory, fazolkami

02-Smetanová polévka s koprem, brambory, fazolkamiInspirace z Aramarku… No jo no, je to tak 🙁

Ale ne že bych zase chtěl opravovat čísi „umění a názor“ na svět gastronomie. Sice nestála za nic, ale mne napadlo že jsem si tu kombinaci doma nikdy nepřipravil. Popravdě ani nejím fazolky na kyselo. Nebo na smetaně? Takže nebylo o čem příliš přemýšlet. V lednici výraně zeleninový vývar od posledního pečení kuřecích stehen. Divná slovní kombinace? Ale nee. Prostě odřezky které jsem nechtěl dávat do mrazáku a hromada mrkve, petržele, libečku, cibule, pórku. Proč to vše nenacpat do hrnce s vodou a nepřipravit fajnový vývar? Z něj pak tato polévka.

Smetanová polévka s koprem, brambory, fazolkami

 

Bez zbytečných keců a vážení

 

>> Na oleji nebo sádle s oříškem másla zpěníme mouku do růžova. Asi tři lžíce mouky. Výsledkem by měla být řídká jíška.

 

Pro culinku platí, pouze olej, řepkový například. A smetana se nenahrazuje! I když kokosové mléko..??.. Mouku klidně vynechej a nebo použij rozdušenou karamelizovanou šalotku. Bude to relativně řídké ale… 😀

 

>> Zalijeme litrem a čtvrt vývaru, přivedeme k varu. Vylepšíme solí, pepřem a drceným kmínem.

>> Přidáme malé kostičky brambor a necháme probublávat 15 minut.

>> Přidáme čerstvý nebo mražený mladý kopr. Pořádnou lžíci. 200 mililitrů smetany a necháme probublávat 5 minut.

>> Odstavíme z plamene, ochutíme lžičkou cukru, dvěma lžícemi octu dle vlastní chuti a čímkoli co nám právě vyhovuje.

>> Servis – podáváme s fazolkami připravenými zvlášť a malinkými slaninovými škvarečky.

 

01-Smetanová polévka s koprem, brambory, fazolkami

 

No cococo? Je to děsně dobrý 😀

 

MDMP

 

Sdílejte...
Shrnutí
recipe image
Název
Smetanová polévka s koprem, brambory, fazolkami
Datum vystavení
Hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

2 Responses to “Smetanová polévka s koprem, brambory, fazolkami”

  • Petra C. says:

    😀 Hele a co dát místo jíšky nastrouhanou bramboru? A ten kopr bych dala klidně až na konec, bez vaření. To víš, rýpnout si musím 😉 Ale jinak bych to samozřejmě bez problémů snědla tak, jak jsi uvařil ty.

    • Moje Dobroty says:

      Popravdě řečeno, jíška mi přijde rozumnější. V podstatě je to stejné množství uhlohydrátů, ale rozdíl v chuti který by mne asi nezaujal. možná spíše předem v másle rouzdušená šalotka. Opět. S tím koprem souhlasím. Ani nevím proč jsem ho nepřidal později. A včil už jdi do pomazánek…

Komentáře