Snídaně pro život a jeho krásu…
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'auto_sociable' not found or invalid function name in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Shrnutí

Název
?H
Datum vystavení
Hodnocení





Párečky, klobásy, prostě uzeniny moc nemusím, já dávám přednost vejci, jakkoliv, sýru, pečivu s dobrým českým máslem, pažitkou, jarní cibulkou, nějakou zeleninku…
A souhlas, Croissant je i u mě jednička, ten slaný.
Ale docela by mě zajímalo, jak na dobrou ovesnou kaši, nějak se nedaří.
Miládko v tomto neporadím, ale vyzvu ostatní.
Já sám bych ji asi nedokázal pozřít 😛
Každopádně souhlas. I já raději vše tak jak píšeš a párky po ránu spíše málo. Vlastně teď už opravdu výjimečně.
Moje ovesná kaše – doporučuji koupit ovesné vločky v Lidlu (modrý obal) a kaši pro sebe dělám v poměru 50g vloček + 200 ml mléka (vychází to vlastně půl hrnku vloček a hrnek mléka). Jelikož jsou tyhle vločky z Lidlu už nějak drcené či co (každopádně tak výběrové, že netřeba přebírat, vyndávat bordel, ani neproplachuji), není potřeba je vařit dlouho. Takže mléko do rendlíku a vločky přidávám až když je mléko skoro vroucí, abych nemusela právě celou tu dobu míchat. Pak už nechám jen zhruba dvě minutky povařit a šup do misky. Ráda přidávám brusinky, vlašské ořechy. Žádný cukr, žádná sůl.
Pak mám ještě druhou variantu – overnightoats. Stejný poměr jako u kaše, přidám různé oříšky, semínka, brusinky, chia semínka,… Jen večer zaliju tohle všechno mlékem, uložím do lednice a ráno snídám. Nic se nevaří. Komu by vadilo příliš studené mléko, může lehce přihřát v mikrovlnce.
Tak tu druhou verzi znám a mám i docela rád. Jen raději křížaly než oříšky.
Všechno se mi to moc líbí, ale sama si málokdy dopřeju, spíš se odbydu chlebem s máslem a něčím na to, v zimě nepohrdnu chlebem se sádlem. Ale manžel, který v týdnu nesnídá vůbec, takovéto záležitosti někdy připravuje o víkendu, nejvíc mu chutná takový ten chleba ve vajíčku na oleji opečený, z kterého tuk ještě od pusy okapává, brr.
Ovesnou kaši jsem už nedělala roky, snad naposled když děti byly malé. Měla jsem ji ráda a s její přípravou nebyl problém – propláchnuté vločky, cukr, špetka soli, mléko, když se chytne správný poměr, je vynikající. Tedy chce to míchat od začátku do konce, snadno se páli. Později začali prodávat vločky mleté, to bylo ještě snažší, protože byly hotové raz dva. Přeji mnoho úspěchů při přípravě, pro mě je ta kaše skvělá, taková jako oříšková.
Šmarja to je hezký.
Zdravím manžela a Vám Zdenko pěkně děkuju. Včil mám chuť tu kašu vyzkoušet 🙂
Krásný článek, resp. fotky a k nim povídání. Snídaně je základ a přes to u mě vlak nejede 😀 Ačkoli musím přiznat, že snídám v týdnu až v práci, protože nesnáším ranní vstávání, takže ležím do poslední vteřiny a pak už to mám časově napnuté a snídani doma nestíhám. Zato si to ale užívám o víkendu nebo o dovolené. To se umím rozmazlovat dlouhou klidnou snídaní. A kdyby mě chtěl někdo rozmazlovat snídaní až do postele, i to bych snesla 😛
Snídani mám raději slanou, žádné koláče, buchty a sušenky u mě nemají šanci. To leda až ke kávičce po snídani. Jedinou výjimkou je tak ovesná kaše, kterou ale stejně nesladím, je sladká maximálně po přidaném ovoci, ať už čerstvém (třeba jablíčka) nebo sušeném (nejraději brusinky).
A tip na další článek? Co takhle vaření pod stanem? Odjíždím už o víkendu, tak se s tím pane kuchaři rychle popasujte 😀
Hmm, tak to bohužel. Letos nebude. Chystal jsem a mám několik pitominek pro grilování. Ale ruším to a letos opravdu ne. Leda snad nějakou náhodou.
Nemyslela jsem grilování. Myslela jsem opravdové vaření – jeden hrnec na jednom vařiči 😉
V jednom kotlíku když už. U mně to bylo vždy jednoznačné – sádlo, cibule, voda a přisypávat. Kde co od brambor až po maso z pixle. Nakonec to hlavní – vždy zahustit rejží.
Paní Petro C., paní Zdenko, díky, nevím proč se mi stále nedaří a přitom je to tak jednoduché. Vyzkouším ty mleté vločky.
…Tak to já si raději ráno o hodinu přivstanu, i když v nekřesťanskou dobu, a v poklidu posnídám.
Pavle a další diskutující, pěkný den a ať nám chutná. 🙂