Sýrový karbanátek
Opět! Tuhle jednoduchou smaženou lahůdku prostě miluju. Kdykoliv, kdekoliv. Rychlovka za pár kaček a je to smažené, takže nezdravé a o to lepšejší. Doma vždy otec do zbylých vajec při obalování řízků jakéhokoliv typu přidal strouhanku a udělal jakousi placičku. Včera mi sestřenka prozradila, že u nich tomu říkali smaženka. Je to takové mdlé a suché. Já jsem si to vymazlil.
Na jeden kus potřebujeme
– 1ks vejce
– 30g sýra dle chuti (dnes mám ementál)
– 2PL strouhanky
– Cokoliv na vylepšení a ochucení: sůl a pepř, cibulka, česnek, ančovička, bylinky, houby…co jen koho napadne.
Vše smíchat, chvíli nechat odležet (strouhanka nabobtná a není třeba to s ní přehnat), vytvarovat karbanátek a znovu obalit ve strouhance.
Usmažený je ja dvě minuty.
S brambory a tatarkou je to prostě ňamka. A když se nad tím zamyslíte, musíte si uvědomit, že tradiční smažák nejen může vypadat jinak, ale mnohem lépe chutnat. Jistě, kalorická bomba to je a z toho co vidíte na talíři se opravdu nacpete k prasknutí.