Steak? To není jen kus flákoty na talíři…
Někdy to mám trochu pomotané v časech. Vepřový steak z krkovice a hranolky k večeři v pátek po šichtě. Kousky studeného steaku do sendviče v neděli k obědu. No a zatímco ten právě upečený je prostě standard, senvič, když je dobře připravený, může být neskutečná parádička. No a mezitím kousek toho hovězího klidně do rajčatové polévky. Mňam!
Steak z vepřové krkovičky s domácími hranolky a pálivou tatarkou
1/ Plátek krkovice s kostí, dobře kořeněný a solený…
2/ Na pánvi 2 minuty z každé strany…
3/ V troubě pak 8 minut při 170°C, vnitřní teplota 60°C…
4/ Připravené hranolky, nejméně hodinu odleželé ve studené vodě s octem…
5/ Smažíme, nová fritéza na litr a půl oleje…
6/ Odpočinek po přibližně 10. minutách při 190°C, znovu rozehřát a dalších 5 minut…
7/ A hotovo, steak z vepřové krkovičky s domácími hranolky a pálivou tatarkou, k večeři…
8/ O den později k obědu v sendviči z minibagetky, s tatarkou, kremžskou hořčicí, salátovou okurkou, mladou cibulkou a sterilovanou kapií…
9/ Nebo jindy do rajčatové polévky přidané kousky studeného steaku z hovězího roštěnce…
Jídlo prostě nesmí být nuda. A tyhlety kombinace jsou opravdu nuděvzdorné.
MDMP





