Steak z marinované krkovice…
…s novými bramborami a domácí tatarkou.
Když už jsem vyzkoušel týden marinovanou krkovičku připravit jako klasický smažený řízek, nemohl jsem odolat ugrilování steaku. No a stačily tři minutky na stranu a neskutečně křehoučký kousek mi přistál na talíři. Kořenit stačilo steakovým pepřem a opékal jsem na několika kapkách olivového oleje.
Pro připomenutí. Domácí tatarka je tady. Se složitostí přípravy a dochucení si už tolik hlavu nedělám. Primárně pouze:
1,5dl olej slunečnicový
1ks vejce
a jemně krájená
1čl kyselá okurka
1čl sterilovaná feferonka
1čl cibule
a ještě na ochucení
1čl Dijonská hořčice
1čl citronová šťáva
sůl a pepř
No prostě dobrůtka a za to všechno může jen trocha ve vodě rozpuštěné soli.
Marinování tady
A málem bych zapoměl. Pokud by kdokoli měl pochybnosti s ohledem k tomu solení, vězte, že česká Anglická slanina, nemá nic společného s tou opravdu anglickou. A ta je, považte, vyrobena podobným způsobem jako moje nakládané maso. V anglii jsem takto upravenou nekupoval jen tu slaninu, ale klidně i kotlety, nebo kolínko.