Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Steak z marinované krkovice…

marinovaná krkovice …s novými bramborami a domácí tatarkou.

Když už jsem vyzkoušel týden marinovanou krkovičku připravit jako klasický smažený řízek, nemohl jsem odolat ugrilování steaku. No a stačily tři minutky na stranu a neskutečně křehoučký kousek mi přistál na talíři. Kořenit stačilo steakovým pepřem a opékal jsem na několika kapkách olivového oleje.

 

 

Pro připomenutí. Domácí tatarka je tady. Se složitostí přípravy a dochucení si už tolik hlavu nedělám. Primárně pouze:

 

1,5dl olej slunečnicový

1ks vejce

 

a jemně krájená

 

1čl kyselá okurka

1čl sterilovaná feferonka

1čl cibule

 

a ještě na ochucení

 

1čl Dijonská hořčice

1čl citronová šťáva

sůl a pepř

 

 

No prostě dobrůtka a za to všechno může jen trocha ve vodě rozpuštěné soli.

Steak z marinované krkovice

 

Marinování tady

A málem bych zapoměl. Pokud by kdokoli měl pochybnosti s ohledem k tomu solení, vězte, že česká Anglická slanina, nemá nic společného s tou opravdu anglickou. A ta je, považte, vyrobena podobným způsobem jako moje nakládané maso. V anglii jsem takto upravenou nekupoval jen tu slaninu, ale klidně i kotlety, nebo kolínko.

Sdílejte...

Komentáře