Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archiv
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Touster a sendvičovač

sendvičovač Záměrně používám ideální české názvy. Nejen proto, že jsme v česku, ale hlavně proto, že existuje až příliš mnoho zkomolenin z angličtiny. Tedy touster je to, v čem opékáme plátek toustového chleba. Sendvičovač spojí dva dohromady s nějkou tou náplní.

Musím přiznat, že před šesti lety jsem je ani neznal. Jen o nich věděl. Po příjezdu z anglie si kuchyň bez nich neumím představit. Mám doma dva krámy z hypermarketu po 250,-Kč za kus a svou práci odvedou slušně. Vidět nabídku průměrného britského obchodu s tímto vybavením, to bych vám přál zažít. Nepřeberné množství. Neskutečné tvary a barvy.

Recepty

Těch musí být na tisíce a při užití několika málo opakujících se maličkostí je to jen o fantazii.

Snídaně – neznám lepší topinku, než rozpálený toust potřený lehce česnekem a vrstvičkou másla se dvěma plátky kvalitního rajčete malinko pepřeného a s několika zrnky soli Maldon.

Večeře – tady jsou ty maličkosti – vrstvy: chléb, sýr, salám, sýr, chléb. To je základ a takto krásně drží pohromadě.

 

Má nejoblíbenější náplň v sendviči

Spíše jde o styl kombinování různých surovin.

– Na chléb vrstvička kečupu.

– Sýr dle možností a druhu náplně. Logicky Cheddar či Ementál k pikantnímu salámu. Naopak Mozarella k rajčeti.

– Do sýra na drobno nakrájenou cibulku a kapii.

– Šunka, nebo pikantní salám (Chorizo).

– Opět sýr a chleba s kečupem.

 

 

Jednoduché a moc dobré. Složení náplně podřizuji pouze dvěma věcem. Tomuto vrstvení a obsahu lednice.

sendviče

Sdílejte...

Komentáře