Touster a sendvičovač
Záměrně používám ideální české názvy. Nejen proto, že jsme v česku, ale hlavně proto, že existuje až příliš mnoho zkomolenin z angličtiny. Tedy touster je to, v čem opékáme plátek toustového chleba. Sendvičovač spojí dva dohromady s nějkou tou náplní.
Musím přiznat, že před šesti lety jsem je ani neznal. Jen o nich věděl. Po příjezdu z anglie si kuchyň bez nich neumím představit. Mám doma dva krámy z hypermarketu po 250,-Kč za kus a svou práci odvedou slušně. Vidět nabídku průměrného britského obchodu s tímto vybavením, to bych vám přál zažít. Nepřeberné množství. Neskutečné tvary a barvy.
Recepty
Těch musí být na tisíce a při užití několika málo opakujících se maličkostí je to jen o fantazii.
– Snídaně – neznám lepší topinku, než rozpálený toust potřený lehce česnekem a vrstvičkou másla se dvěma plátky kvalitního rajčete malinko pepřeného a s několika zrnky soli Maldon.
– Večeře – tady jsou ty maličkosti – vrstvy: chléb, sýr, salám, sýr, chléb. To je základ a takto krásně drží pohromadě.
Má nejoblíbenější náplň v sendviči
Spíše jde o styl kombinování různých surovin.
– Na chléb vrstvička kečupu.
– Sýr dle možností a druhu náplně. Logicky Cheddar či Ementál k pikantnímu salámu. Naopak Mozarella k rajčeti.
– Do sýra na drobno nakrájenou cibulku a kapii.
– Šunka, nebo pikantní salám (Chorizo).
– Opět sýr a chleba s kečupem.
Jednoduché a moc dobré. Složení náplně podřizuji pouze dvěma věcem. Tomuto vrstvení a obsahu lednice.