TRMS – nepříliš často, ale jistě…
…na tohle maso totiž nemůžete jen tak zapomenout. Cestou na farmářské trhy na náplavce jsem se zase jednou zastavil v tom vyhlášeném krámku. TRMS – The Real Meat Society. A jak už to bývá, z jednoho steaku krkovice k večeři byl nákup za třistapade. Ale objevil jsem nové věci. Takže jak již tady dávno psáno v citátech, tentokrát opravdu: “objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy”.
Tak co to dnes bylo
hlavně tedy ten steak z krkovice, z vepříka přeštíka, a nedělejte si iluze, tohle tam stojí asi 350,-/kg
kolínko z přeštíka jsem chtěl vyzkoušet už dávno, s podivem toto jediné je za “normální” cenu 80,-/kg
toto je překvapení, už nejen v marks & spencer, ale i tady si koupíte dokonalou vyzrálou slaninu na grilování, jmenuje se gammon a stojí 440,-/kg
takto vypadá gammon opečená
a ještě jedno překvápko – beef jerky, sušené hovězí, velmi zajímavě vychucené a velmi drahé, dobrých 2700,-/kg, ta troška na fotce je pouhých 48 gramů za 130 kč
krkovicí to začalo a krkovicí to končí: steak z vyzrálé krkovičky, šťouchańé brambory s máslem a medvědím česnekem, grilovaná cibule
příprava – maso: 3+3 minuty na středním plameni a 6+6 minut na mírném, brambory: s hrudkou másla a jen vmíchaným posekaným medvědím česnekem, cibule 3+3 minuty s masem
Je to tak, opravdová kvalita není z laciného kraje. Ale občas ochutnat by člověk měl…
4.7.2014 – dnešní vynucená návštěva se opravdu vyplatila. Novinka v nabídce – Bacon Belly. Gammon výše hodně dobrý. Slaninu z Maks & Spencer mám radši. Ale toto prosím absolutní pecka. A levnější. Asi 350,- Kč/Kg.
MDMP





