TRMS = The Real Meet Society – maso úplně jinak
Konečně jsem navštívil tu všemi vychvalovanou legendu. Prostor zaslíbený všemu co od masa pochází a je pouze nejvyšší kvality. Přišel jsem nakoupit to, co u nás je výjimka a v anglii řezníci nabízejí normálně. A rovnou upozorňuji: kvalita něco stojí! U masa vyvěšovaného za sucha, což je dosti nákladný roces, pomalu zrajícího se projeví razantní úbytek vody, sníží se váha a výsledkem je prostě nutně vyšší cena a samozřejmě také kvalita. A věřte mi, že ten rozdíl je veliký. Tohle maso je prostě jiné.
Mapa: http://mapy.cz/s/6bhJ
Web: http://trms.cz/
Citace z webu TRMS
„Naším heslem je respekt.
Respekt ke zvířatům.
Respekt k lidem.
Respekt ke kumštu.
Zvíře musí žít co nejpřirozeněji, uprostřed své rodiny, mít přístup ven, pást se, hrabat, hrát si, skotačit.“
Vše ostatní si najděte tady.
Malý orientační výběr cen z mého nákupu:
Short Ribs, neboli hovězí žebro – 262,- Kč/Kg
Tohle maso určitě nepatří do polévky!
Morkové kosti – 53,- Kč/Kg
Tohle do polévky patří a cena mi přijde nesmyslná. Jsou to furt jen kosti.
Cross-Cut krkovice – 305,- Kč/Kg
Vyzrálá krkovice z vepříka Přeštíka – na gril jako dělaná
Ochucená grilovací klobása „mexická“ – 335,- Kč/Kg
Klobása v syrovém stavu určená na pečení či gril z produkce TRMS. Její vůně mi málem roztrhla frňák. Té barvě se nedivte. Bylinky.
Tohle bylo zklamání – na webu popisují přípravu: 180°C / 35 minut…
NE! 120°C / 35-40 minut, Koukejte na tu nádheru. S lehce dušeným, ještě křupavým zelíčkem lahoda. Naděení…
Ty ceny opravdu nejsou žádná sranda, ovšem kvalita z úplně jiné dimenze. Určitě ani jen nepřemýšlejte o srovnání s flákotou z Tesca.
Ještě dvě připomínky – logické úvahy:
1/ při těch cenách by ta morková kost přidaná jako pozornost jejich rozpočet nezbořila
2/ neberou stravenky, řekl jsem jim: “zvažte to, lidi je rádi utrácejí jinak než hotovost a i já bych tady nechal jednou tolik”.