Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Trochu jiná gulášovka

Trochu jiná gulášovka_postcard Dostal jsem chuť na gulášovou polévku, ale připravenou tak, aby bylo do čeho kousnout. Ne příliš hustou, prostě trochu jinou.

 

 

 

 

 

 

Na tři porce potřebujeme

400g maso hovězí z krku

1PL sádlo

1PL mouka hladká

150g cibule /1ks, středně velká/

2ks stroužky česneku

2čl paprika mletá

100g brambor

100g masitá paprika

50g mrkev

50g petržel

50g řapíkatý celer

sůl, pepř, nové koření, bobkový list, kmín, paprička

 

 

>> Kostky masa solíme a pepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na sádle. Přidáme cibuli na kostičky a po chvíli posekaný česnek, mletou papriku, papričku a špetku kmínu, 2 kuličky nového koření a 1 list. Několik minut dusíme ve vlastní šťávě, nebo jen s trochou vody. Pak zalijeme horkou vodou a dusíme pod poklicí pomalu skoro doměka.

>> 20 minut před koncem přidáme osminky brambor a plátky mrkve a petržele. Po deseti minutách papriku na nudličky a oloupaný řapík posekaný na plátečky, nebo julienne. Nakonec dochutíme utřeným česnekem a máme li, čerstvou majoránkou. Jinak hrstí sekané petrželky. Chvíle odpočinku a podáváme jen tak, nebo s čerstvým chlebem.

Trochu jiná gulášovka

Sdílejte...

Komentáře