Trochu jiná gulášovka
Dostal jsem chuť na gulášovou polévku, ale připravenou tak, aby bylo do čeho kousnout. Ne příliš hustou, prostě trochu jinou.
Na tři porce potřebujeme
400g maso hovězí z krku
1PL sádlo
1PL mouka hladká
150g cibule /1ks, středně velká/
2ks stroužky česneku
2čl paprika mletá
100g brambor
100g masitá paprika
50g mrkev
50g petržel
50g řapíkatý celer
sůl, pepř, nové koření, bobkový list, kmín, paprička
>> Kostky masa solíme a pepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme na sádle. Přidáme cibuli na kostičky a po chvíli posekaný česnek, mletou papriku, papričku a špetku kmínu, 2 kuličky nového koření a 1 list. Několik minut dusíme ve vlastní šťávě, nebo jen s trochou vody. Pak zalijeme horkou vodou a dusíme pod poklicí pomalu skoro doměka.
>> 20 minut před koncem přidáme osminky brambor a plátky mrkve a petržele. Po deseti minutách papriku na nudličky a oloupaný řapík posekaný na plátečky, nebo julienne. Nakonec dochutíme utřeným česnekem a máme li, čerstvou majoránkou. Jinak hrstí sekané petrželky. Chvíle odpočinku a podáváme jen tak, nebo s čerstvým chlebem.