Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Tuňákové karbanátky a salát s domácí majonézou

05-servis tun kar salTuňák je velmi specifická ryba. Strašně drahé maso. Hrozně chutné. Ale! Vadí mu mrazák i mnoho tepla. U mne to už časem dospělo k jedinému možnému výsledku. Steak si dám jen výjimečně a jedině z maximálně čerstvého. Sushi kdykoliv, protože je to syrové a musí být, opět, absolutně čerstvé. Konzervu jedině upravenou do podoby pomazánky. No a to mražené? Prostě ne. A ne. A nebo? Jako karbanátek? Co mi taky zbývá, když mám v mrazáku ve vakuu zamrazené tři kousky po dvou stech gramech a jiná úprava se mi doslova hnusí? Ještě chci upozornit, ty tři kousky nejsou nějaký odpad z mrazáku v hypermarketu. Jsou krásné. Jen zmrzlé.

 

Tuňákové karbanátky

 

Suroviny – vše už krájené, strouhané

– 200g tuňák
– 1PL řapík
– 1PL cibule
– 1PL sýr
– 1PL strouhanka
– 1čl česnek
– 1čl slanina
– 1ks vejce
– sůl, pepř, uzená paprika

 

Postup – v obrázcích s popisem

Suroviny – připravené, pokrájené, strouhané. Tuňáka doporučuji dobře osušeného, ale hodně chladného…

01-suroviny

 

Příprava – doporučuji pro tentokrát kutr k tyčovému mixéru. Vše je hotovo během 15.-20. sekund…

02-v mixéru

 

Směs – spíše fáš. Někdo to rád s hrubší strukturou. To pak jedině mlýnek. Ale i takto je výsledek opravdu skvělý…

03-mix 30 sekund

 

Použití – 15 minut v lednici a výsledek je takovýto. Tvoříme ne více než 100 gramové karbanátky…

04-mix vychlazeno

 

Hotovo – smažíme v oleji, nebo ghí. Ne více, než 2 minuty z každé strany. Pak na chvíli odložíme…

07-servis tun kar sal

 

Servis – na řezu jak vidno krásně šťavnaté. Sýr jsem použil Grana Padano. Salát rychlý bramborový z nedávno zmíněné domácí majonézy s jogurtem…

08-jídlo tun kar sal

 

Upřímně? Hned po usmažení jsem si na tom ohromně pochutnal. Druhý den ráno, studené, už mi to nechutnalo vůbec. Takže kolegovi který to tak rád, sebou do práce. Spokojenost. A tak u mne má ještě dvě várky. Takže? Já mám tuňáka. Honza má mne. Ó ten se má 😀

 

MDMP

 

Sdílejte...
Shrnutí
recipe image
Název
Tuňákové karbanátky
Datum vystavení
Hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

2 komentáře to “Tuňákové karbanátky a salát s domácí majonézou”

  • Hannah12 says:

    Já už když jsem to viděla na FB, když jsi to dával jako hádanku, tak jsem si říkala, že to maso by mohl být tuňák. Ale nechtěla jsem vypadat jako pitomec, protože…
    Pokrájený tuňák a k tomu ty další suroviny…napadla mě nějaká nádivka nebo tak něco. Ale zároveň mě taky napadlo, že tohle dělat z tak drahé ryby je hřích. Ale máš pravdu, že když to projde mrazákem, tak pak už ty steaky fakt stojí za prd, to mám vyzkoušeno .

    • Moje Dobroty says:

      Je to tak. 300 kaček za kilo a když jsem zjistil jak je to hnusné, málem to se mnou švihlo. Už jsem uvažoval o odpadcích, pak ale mi vrozené šetřílkovství nedalo. Nakonec vážně dobrota pro mne za tepla a kolegu chlazené.

Komentáře