Tuňákové karbanátky a salát s domácí majonézou
Tuňák je velmi specifická ryba. Strašně drahé maso. Hrozně chutné. Ale! Vadí mu mrazák i mnoho tepla. U mne to už časem dospělo k jedinému možnému výsledku. Steak si dám jen výjimečně a jedině z maximálně čerstvého. Sushi kdykoliv, protože je to syrové a musí být, opět, absolutně čerstvé. Konzervu jedině upravenou do podoby pomazánky. No a to mražené? Prostě ne. A ne. A nebo? Jako karbanátek? Co mi taky zbývá, když mám v mrazáku ve vakuu zamrazené tři kousky po dvou stech gramech a jiná úprava se mi doslova hnusí? Ještě chci upozornit, ty tři kousky nejsou nějaký odpad z mrazáku v hypermarketu. Jsou krásné. Jen zmrzlé.
Tuňákové karbanátky
Suroviny – vše už krájené, strouhané
– 200g tuňák
– 1PL řapík
– 1PL cibule
– 1PL sýr
– 1PL strouhanka
– 1čl česnek
– 1čl slanina
– 1ks vejce
– sůl, pepř, uzená paprika
Postup – v obrázcích s popisem
Suroviny – připravené, pokrájené, strouhané. Tuňáka doporučuji dobře osušeného, ale hodně chladného…
Příprava – doporučuji pro tentokrát kutr k tyčovému mixéru. Vše je hotovo během 15.-20. sekund…
Směs – spíše fáš. Někdo to rád s hrubší strukturou. To pak jedině mlýnek. Ale i takto je výsledek opravdu skvělý…
Použití – 15 minut v lednici a výsledek je takovýto. Tvoříme ne více než 100 gramové karbanátky…
Hotovo – smažíme v oleji, nebo ghí. Ne více, než 2 minuty z každé strany. Pak na chvíli odložíme…
Servis – na řezu jak vidno krásně šťavnaté. Sýr jsem použil Grana Padano. Salát rychlý bramborový z nedávno zmíněné domácí majonézy s jogurtem…
Upřímně? Hned po usmažení jsem si na tom ohromně pochutnal. Druhý den ráno, studené, už mi to nechutnalo vůbec. Takže kolegovi který to tak rád, sebou do práce. Spokojenost. A tak u mne má ještě dvě várky. Takže? Já mám tuňáka. Honza má mne. Ó ten se má 😀
MDMP






Já už když jsem to viděla na FB, když jsi to dával jako hádanku, tak jsem si říkala, že to maso by mohl být tuňák. Ale nechtěla jsem vypadat jako pitomec, protože…
Pokrájený tuňák a k tomu ty další suroviny…napadla mě nějaká nádivka nebo tak něco. Ale zároveň mě taky napadlo, že tohle dělat z tak drahé ryby je hřích. Ale máš pravdu, že když to projde mrazákem, tak pak už ty steaky fakt stojí za prd, to mám vyzkoušeno .
Je to tak. 300 kaček za kilo a když jsem zjistil jak je to hnusné, málem to se mnou švihlo. Už jsem uvažoval o odpadcích, pak ale mi vrozené šetřílkovství nedalo. Nakonec vážně dobrota pro mne za tepla a kolegu chlazené.