Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Uzená polévka s restovanými bramborami

Uzená polévka s restovanými bramborami03 Uzená polévka, tedy vývar z uzeného masa s něčím je, zdá se, poněkud opomíjená. Přitom právě milovník polévek s výraznou chutí si na ní nutně musí ohromně pochutnat. S několika málo správnými doplňky jako vložkou je prostě vynikající. Pravda, o nějakém zdravém stravování se mluvit nedá. Uzené, silně solené samo o sobě není nic moc organismu prospěšného. Vývar z něj, vepřový, tučný a přesolený…jenže je to děsně dobrý.

 

 

 

 

Na 1,5 litru potřebujeme

1,2l vývar z uzeného

200g brambory

200g maso

4PL kroupy uvařené

1ks stroužek česneku

1ks vejce

sůl, pepř, kmín, majoránka

 

 

>> Vývar si přivedeme k varu. Brambory pokrájené na kousky orestujeme na oleji, ale stačí i jen sebrat tuk z vývaru. Přidáme kousek posekaného česneku a vsypeme do hrnce s polévkou.

>> Po pěti minutách vlijeme a rozmícháme vajíčko, přidáme pokrájené maso a za dvě minuty odstavíme. Dochutíme špetkou kmínu, pepře, majoránkou, pažitkou nebo mladou cibulkou a utřeným česnekem.

 

 

Na talíři určitě dozdobíme čerstvou majoránkou. Nejlepší sousta jsou totiž právě ta s ní.

Uzená polévka s restovanými bramborami02

Sdílejte...

4 Responses to “Uzená polévka s restovanými bramborami”

  • Roomanka says:

    Já osobně bych tam brambory nervala, kroupy mi v uzeném vývaru bohatě stačí. Ale věřím, že to na chuti nic nemění, takže pokud bys mi polévku naservíroval, nad bramborami ani nemuknu. :-)Protože patří k mým oblíbeným. Jo, a tu majoránku ti závidím, protože já už ji nemám. Pejsková se rozhodla, že jí překáží a odstranila ji. 🙂

    • Hannah12 says:

      Roomanko,
      já bych řekla, že brambory v uzené polívce jsou taková slezská specialita. (možná Pavel potvrdí má slova) Moje babička je tam dávala, máma je tam dává a já taky a k tomu ještě na másle restovanou kořenovku.
      A víš co? Majoránka se dá, aspoň u nás v Opavě, zakoupit v každém marketu či na trhu.
      Náš pan Kocour zdraví Tvoji Pejskovou a vzkazuje, že tymián je fajn bylinka na ožírání, obzvlášť ten citrónový. 🙂

  • zlata remplíková says:

    nějak jste zapomněli v receptu na kroupy které jsou součástí surovin,
    .

Komentáře