Uzená žebra pečená v pikantní marinádě
Náhoda je téměř vždy nejlepší faktor pro přípravu fajnového jídla. Tahleta uzená žebra s excelentní vrstvou masa za nějakých pětasedmdesát kilo jsem prostě nemohl jen tak obejít. Byl jsem narychlo pro jídlo namísto oběda v hypermarketu. Tedy v pracovní době. Krom klasické svačiny jsem si na pracoviště přinesl tohleto, nezapoměl všechny obejít, pochlubit se a večer věnoval sedmdesát minut přípravě, abych ve třičtvrtě na deset večeřel. Já vím, hřích a průser. Jenže když je to tak dobrý..!!..
Uzená žebra pečená v pikantní marinádě
Litinový pekáč šoupneme na hořák sporáku a troubu zapneme na 200°C. 2 deci vody smícháme s lžicí worcesteru a rajčatového pyré, přidáme lžičku sušeného česneku a chilli omáčky plus mletý pepř podle chuti…
Žebra položíme na rozpálený pekáč, zalijeme marinádou, pod poklicí necháme napařit a vrazíme do trouby. 40 minut pečeme, vypneme a 30 minut necháme dojít. Hotovo…
Jak povídám, brnkačka a jako příprava k spánku dokonalé. Ať se propadnu, jestli jsem si to vyčítal 🙂
MDMP






V troubě to pečete celou dobu s poklicí, nebo bez?
Celou dobu pod. Uzené dle mého názoru nepotřebuje nějakou krustu.