Vařím s Mikrofarmou – jehněčí a hovězí klobásky na gril
Paverl Maurer na konci každé své glosy říká společně s pozdravem, "nejezte, nepijte a hlavně, když to půjde, ani nežijte blbě". Tak s těmito klobáskami to ani nejde. Protože to je jídlo, s nímž život rozhodně není blbý. Já už je na efbéčku zmiňoval. A taky tady. Jsou opravdu skvělé. Takže jsem si několik kouků odnesl domů a připravil hnedle nadvakrát. Musím přiznat, že za ty svoje jsem se lehce zastyděl. Ne že by nebyly víc než jen dobré, ale na tuhle parádičku jim ještě cosi málo chybí. Každopádně další text mimo pořadí, protože jído do soutěže nemám z čeho uvařit. Nestíhám přijít do prodejny v ten správný den. Takže dnes například neměli jehněčí. Snad už příště…
Opékané klobásky a pažitkové šťouchačky
Nic na tom není. Vlastně jde o takovou nudu v přípravě, že skoro škoda slov. Ale..!!..
Krok první – opékáme. Že jako nuda a o čem se bavit? No. Tak to teda ne! Pánev na střední teplotu, minutu z každé strany a odstavit. Tak jak to leží i s pánví. A nechat ležet. A přidat kousek másla, nebo margarínu. A trošku v tom koupat…
Krok druhý – servis. Taky o ničem? Šťouchačky? Do uvařených brambor máslo nebo margarín. A pažitku. A nechat minutu zpět pod poklicí. A rozšťouchat. A ty špičky z pažitky? Jen si poležely s odstavenými klobáskami…
Opékaná klobáska a kváskový chléb
Tady není co řešit. Česká klasika, chleba s párkem, povýšená na dokonalost…
Opět minutu z každé strany, a odpočinek, a chleba, a hořčice a něco kyselého…
MDMP