Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Vepřové nudličky s hříbky

Boletus edulis (Tillegem) - hřib smrkový Oběd s vůní lesa připravený za půl hodinky. Co si více přát koncem léta, když houby rostou a spíž se jimi plní?

 

 

 

 

 

Na 3 porce

– 400g vepřová plec

– 300g čerstvých hříbků

– 1ks střední cibule

– 1PL mouka hladká

– 1PL olej

– 1PL máslo

– 3dl vývar

– Sůl, pepř, kmín, houbové koření

 

>> Maso pokrájené na nudličky, nebo kostky orestujeme na cibuli připravené dozlatava. Přidáme koření a vmícháme lžíci mouky. Zalijeme vývarem, vsypeme houby pokrájené dle vlastní představy (plátky či čtvrtky) a pod poklicí dusíme doměka.

>> A to je vše. Za půl hoďky je hotovo.

 

Houbové koření – vegeta kde místo zeleniny jsou drcené houby, bez glutamátu – kupuji od prodejců na farmářských trzích. Občas si jej ale namíchám sám. Z veliké pětilitrové lahve sušených hub stačí vysypat drobky, které zůstanou na dně, přidat sůl, pepř, kmín a sušenou petržel (může být sušený česnek, petržel či pastinák, celer, mrkev).

DSC_0046

Sdílejte...

Komentáře