Vepřové nudličky s hříbky
Oběd s vůní lesa připravený za půl hodinky. Co si více přát koncem léta, když houby rostou a spíž se jimi plní?
Na 3 porce
– 400g vepřová plec
– 300g čerstvých hříbků
– 1ks střední cibule
– 1PL mouka hladká
– 1PL olej
– 1PL máslo
– 3dl vývar
– Sůl, pepř, kmín, houbové koření
>> Maso pokrájené na nudličky, nebo kostky orestujeme na cibuli připravené dozlatava. Přidáme koření a vmícháme lžíci mouky. Zalijeme vývarem, vsypeme houby pokrájené dle vlastní představy (plátky či čtvrtky) a pod poklicí dusíme doměka.
>> A to je vše. Za půl hoďky je hotovo.
Houbové koření – vegeta kde místo zeleniny jsou drcené houby, bez glutamátu – kupuji od prodejců na farmářských trzích. Občas si jej ale namíchám sám. Z veliké pětilitrové lahve sušených hub stačí vysypat drobky, které zůstanou na dně, přidat sůl, pepř, kmín a sušenou petržel (může být sušený česnek, petržel či pastinák, celer, mrkev).