Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Vepřová plec po znojemsku s dýňovým máslem

Vepřová plec po znojemsku02 Buďte trochu kreativní. Používejte fantazii. Modernizujte.

Díky tomu se stejně jako já můžete dopracovat ke klasickému jídlu z dob dávno minulých, ovšem v parádně moderním kabátku. Nedávno mi někdo k čevapčiči poznamenal že paprika tam podle Bulharů nepatří. No a co? Když je tam více než jen dobrá. Do kysela zase nepatří smetana. A jak k němu pasuje. Takže znojemská z vepřového a s dýňovým máslem? Si pište že jo.

 

 

 

Je to tak snadné

650g maso
150g cibule
1ks stroužek česneku
1/2l vývar
2PL jíška
sůl, pepř, kmín

100g kyselá okurka
1PL dýňové máslo
1PL sušená zelenina

 

 

>> Cibuli orestujeme na sádle či oleji s máslem do tmava. Kostky masa solené a pepřené na cibuli opečeme ze všech stran, přidáme špetku kmínu, posekaný česnek a zalijeme horkým vývarem. Pomalu dusíme skoro doměkka. Na poslední půlhodinu přidáme jíšku a dále pod poklicí provaříme.

>> Nakonec ochutíme lžicí dýňového másla, hrubě nastrouhanou okurkou a lžicí sušené zeleniny.

 

Výrazná barva i chuť. Přitom naprostá brnkačka při přípravě.

Vepřová plec po znojemsku01

 

Kania salad seasoning – Lidl, cca 25,- Kč – mrazem sušená směs bylinek a zeleniny. Do salátu bych to nerval. Do polévek a omáček to mám rád. Výrazná vůně i chuť zpříjemní každé jídlo.

Kania salad seasoning

Sdílejte...

11 Responses to “Vepřová plec po znojemsku s dýňovým máslem”

  • Petra C. says:

    Jídlem jsi mě nezaujal, přestože jsi tam dal dýničku 😛 Nejsem prostě omáčková. To koření mě trošku zaujalo, možná ho zkusím koupit 😉

    • Moje Dobroty says:

      Peťko seš Ty ale vomáčka. Vždyť tohle je spíše fajnovej sosík. Dvě lžíce k bramborové kaši (taky s dýňovým máslem) a budeš žadonit o přídavek 😀
      Nevycházej jen z fotky a primárního postupu.

      • Robert says:

        Ahoj mam prosbu da se u Tebe sebe sehnat toto mrazem susene koreni, znam ho ale zde ho jiz nemaji. Diky

  • Robert says:

    Jde o to pokud ano je mozne ho po dohode nejak zakoupit treba 10 ks a ja bych si ho na dobirku koupil? Shanim to a nikde to tady u nas nemaji:( a ja to docela dost pouzival k priprave omaček dekuji Robert

    • Moje Dobroty says:

      Tak tohle bohužel slíbit nemůžu. Pro mne je Lidl sice velmi přijatelný, ovšem taky velmi nedostupný. Mám jej natolik z ruky že se tam dostanu tak dvakrát do roka.

      • Hannah12 says:

        Co se dostupnosti Lidlu týče, tak já ho mám opravdu pár kroků od baráku. Spíš problém vidím v tom, že ještě před půl rokem byly tyto bylinky běžně k mání a já je kupovala po kvantech. Jsou totiž výborné jak do omáček, tak do polévek a trocha přisypaná do vody k vařícím se bramborům je přímo žádoucí.
        Teď bylinky prostě nejsou a na můj dotaz, zda ještě někdy budou se mi nedostalo odpovědi. Možná ano, možná ne.
        Je to smutné, protože mi zásoby došly a docela je postrádám.
        Takže v opavském Lidlu nejsou a zřejmě už nebudou. 🙁 🙁 🙁

  • madlina says:

    Tohle koření od Lidla bylo naprosto pefektní, bohužel se již v obchodu nenechází. A moc mi chybí. Dávala jsem ho téměř všude.

Komentáře