Vepřová plec po znojemsku s dýňovým máslem
Buďte trochu kreativní. Používejte fantazii. Modernizujte.
Díky tomu se stejně jako já můžete dopracovat ke klasickému jídlu z dob dávno minulých, ovšem v parádně moderním kabátku. Nedávno mi někdo k čevapčiči poznamenal že paprika tam podle Bulharů nepatří. No a co? Když je tam více než jen dobrá. Do kysela zase nepatří smetana. A jak k němu pasuje. Takže znojemská z vepřového a s dýňovým máslem? Si pište že jo.
Je to tak snadné
650g maso
150g cibule
1ks stroužek česneku
1/2l vývar
2PL jíška
sůl, pepř, kmín100g kyselá okurka
1PL dýňové máslo
1PL sušená zelenina
>> Cibuli orestujeme na sádle či oleji s máslem do tmava. Kostky masa solené a pepřené na cibuli opečeme ze všech stran, přidáme špetku kmínu, posekaný česnek a zalijeme horkým vývarem. Pomalu dusíme skoro doměkka. Na poslední půlhodinu přidáme jíšku a dále pod poklicí provaříme.
>> Nakonec ochutíme lžicí dýňového másla, hrubě nastrouhanou okurkou a lžicí sušené zeleniny.
Výrazná barva i chuť. Přitom naprostá brnkačka při přípravě.
Kania salad seasoning – Lidl, cca 25,- Kč – mrazem sušená směs bylinek a zeleniny. Do salátu bych to nerval. Do polévek a omáček to mám rád. Výrazná vůně i chuť zpříjemní každé jídlo.
Jídlem jsi mě nezaujal, přestože jsi tam dal dýničku 😛 Nejsem prostě omáčková. To koření mě trošku zaujalo, možná ho zkusím koupit 😉
Peťko seš Ty ale vomáčka. Vždyť tohle je spíše fajnovej sosík. Dvě lžíce k bramborové kaši (taky s dýňovým máslem) a budeš žadonit o přídavek 😀
Nevycházej jen z fotky a primárního postupu.
Ahoj mam prosbu da se u Tebe sebe sehnat toto mrazem susene koreni, znam ho ale zde ho jiz nemaji. Diky
Jde o to pokud ano je mozne ho po dohode nejak zakoupit treba 10 ks a ja bych si ho na dobirku koupil? Shanim to a nikde to tady u nas nemaji:( a ja to docela dost pouzival k priprave omaček dekuji Robert
Tak tohle bohužel slíbit nemůžu. Pro mne je Lidl sice velmi přijatelný, ovšem taky velmi nedostupný. Mám jej natolik z ruky že se tam dostanu tak dvakrát do roka.
Co se dostupnosti Lidlu týče, tak já ho mám opravdu pár kroků od baráku. Spíš problém vidím v tom, že ještě před půl rokem byly tyto bylinky běžně k mání a já je kupovala po kvantech. Jsou totiž výborné jak do omáček, tak do polévek a trocha přisypaná do vody k vařícím se bramborům je přímo žádoucí.
Teď bylinky prostě nejsou a na můj dotaz, zda ještě někdy budou se mi nedostalo odpovědi. Možná ano, možná ne.
Je to smutné, protože mi zásoby došly a docela je postrádám.
Takže v opavském Lidlu nejsou a zřejmě už nebudou. 🙁 🙁 🙁
Takže asi oslovíme Lidl. O tzv. vylistování zboží by měli umět dát informace…
Tohle koření od Lidla bylo naprosto pefektní, bohužel se již v obchodu nenechází. A moc mi chybí. Dávala jsem ho téměř všude.
Výrazu naprosto perfektní bych se trochu bránil. Jedna součást té směsi je pěkně otravná – kousky pepře, drceného. Budu li chtít nadále s něčím podobným vařit, zajdu si klidně pro naváženou směs k Davídkovi uvedenému už několikrát a například tady: http://www.moje-dobroty.cz/julia-child-beef-bourguignon/. Je každopádně dražší, ovšem ta kvalita je dokonalá.