Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Vindaloo zas a znova, aneb opakování je matka moudrosti

PATAKsLogo_200x_net Protože jsem nebyl příliš spokojen s prvním pokusem, hledal jsem dále a narazil na tento výrobek: Patak’S Vindaloo Paste

Bingo..!!..Richarde díky za tip. Tahle sklenice s obsahem 250ml není levná. Ovšem za těch 99,-Kč to stojí. Zvláště přihlédnu li k faktu, že jsem z poloviny obsahu a 500g masa vyrobil vynikající pikantní pochoutku.

 

 

 

Patak´S Vindaloo Paste

 

Ochutnejte tedy…

Indické Jehněčí Vindaloo Curry

– Sklenice Patak´S Vindaloo Paste
– 400-500g jehněčího kolínka z kýty bez kosti (dle chuti klidně kuřecí, nebo hovězí maso)
– 1 velká cibule
– Olivový olej
– 1dl rajčatového pyré
– 1dl vývaru nebo vody

 

>> Stačí jen na polévkové lžíci olivového oleje chvíli restovat plátky cibule. Přidám polovinu obsahu sklenice a restuji další 2-3 minuty. Vmíchám kostky masa přes noc odleželé v česnekovém oleji a po 3-5.minutách restování dodám pyré a zaleju horkým vývarem, nebo vodou.

>> dodusit pod poklicí doměkka je jen otázkou času – podle druhu masa. Tohle CURRY je jednoduché, bez dalších ingrediencí. Ovšem přidat kousky brambor, cukety, mrkve, kedlubny, nebo dokonce zahustit hrstí rýže je jen otázkou chuti či potřeby. Což samozřejmě napovídá, že pouze zeleninové VINDALOO je možná variace.

 

Ještě upozornění – Vindaloo je a má být jedním z nejpálivějších jídel Indické kuchyně. A musím potvrdit, že z pasty Vindaloo Patak´S je opravdu ohnivé. Takové domácí peklíčko.

Dobrou chuť Honzo :)   /viz. Plechová huba/

Vindaloo_Patak´s

Sdílejte...

2 komentáře to “Vindaloo zas a znova, aneb opakování je matka moudrosti”

Komentáře