Vindaloo zas a znova, aneb opakování je matka moudrosti
Protože jsem nebyl příliš spokojen s prvním pokusem, hledal jsem dále a narazil na tento výrobek: Patak’S Vindaloo Paste
Bingo..!!..Richarde díky za tip. Tahle sklenice s obsahem 250ml není levná. Ovšem za těch 99,-Kč to stojí. Zvláště přihlédnu li k faktu, že jsem z poloviny obsahu a 500g masa vyrobil vynikající pikantní pochoutku.
Ochutnejte tedy…
Indické Jehněčí Vindaloo Curry
– Sklenice Patak´S Vindaloo Paste
– 400-500g jehněčího kolínka z kýty bez kosti (dle chuti klidně kuřecí, nebo hovězí maso)
– 1 velká cibule
– Olivový olej
– 1dl rajčatového pyré
– 1dl vývaru nebo vody
>> Stačí jen na polévkové lžíci olivového oleje chvíli restovat plátky cibule. Přidám polovinu obsahu sklenice a restuji další 2-3 minuty. Vmíchám kostky masa přes noc odleželé v česnekovém oleji a po 3-5.minutách restování dodám pyré a zaleju horkým vývarem, nebo vodou.
>> dodusit pod poklicí doměkka je jen otázkou času – podle druhu masa. Tohle CURRY je jednoduché, bez dalších ingrediencí. Ovšem přidat kousky brambor, cukety, mrkve, kedlubny, nebo dokonce zahustit hrstí rýže je jen otázkou chuti či potřeby. Což samozřejmě napovídá, že pouze zeleninové VINDALOO je možná variace.
Ještě upozornění – Vindaloo je a má být jedním z nejpálivějších jídel Indické kuchyně. A musím potvrdit, že z pasty Vindaloo Patak´S je opravdu ohnivé. Takové domácí peklíčko.
Dobrou chuť Honzo :) /viz. Plechová huba/
Cau..me to moc nechutnalo..dnes to skusim podle tebe..a kdy pridas ty rajcata:)..
Souhlas…já právě tu spoustu koření pohromadě taky nemusím. Proto méně pasty a rajčatový koncentrát (sugo).