Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Vindaloo

RedDwarfautomat: Dobré ráno. Čím posloužím?

David Lister: Bon journo. Eee …dej mi snídani.

automat: Co by sis přál?

David Lister: Eee …kuře vindaloo …a koktejl.

automat: S jakou příchutí ten koktejl?

David Lister: Ehmm …pivní …

Kuřecí a jehněčí Vindaloo. Nejoblíbenější jídlo Davida Listera ze seriálu Červený trpaslík. Známé po celém světe. Původem z Indie, oblasti Goa… A teď i u mne patří k oblíbeným. Vynikající kombinace velice pikantní omáčky, masa a brambor. Jen co se mi podaří koupit kari pastu dováženou z Thajska, přidám sem postup jak na to. Vyrábět ji sám nebudu. Tolik druhů koření doma nemám. Zatím fotka mé první a nezapomenutelné porce v bistru Punjabi Food, které je poměrně nově na třech místech v Praze.

2x Vindaloo z Punjabi Food

Vindaloo01_netVindaloo02_net

 

8.12.2011 11:30

Jak jsem slíbil, tak i činím.

Zakoupil jsem několik druhů kari pasty u firmySinga a okamžitě vyzkoušel vyrobit Vindaloo doma. Použil jsem tuto pastu a dále:

AHG Vindaloo Curry

 

– 2 kuřecí čtvrtky vykostěné

– 1 střední cibuli

– 1str česneku

– 100g cukety

– 100g mrkve

– 100ml rajčatového pyré

– 100ml vody

– 1PL oleje

 

Postup je opravdu jednoduchý. Cibuli na plátky orestovat na oleji a přidat usekaný česnek. Na to pastu a minutu míchat.

Přidat na věší kousky nakrájené kuřecí (já použil i s kůží a myslím, že asiat by doma klidně jen nasekal kusy i s kostí) a 3 minuty míchat.

Přidat deci protlaku, opět promíchat a zalít decí horké vody. Pod poklicí dusit 10 minut, přidat na kousky nakrájenou mrkev a cuketu, ještě pět minut dusit a nechat několik minut odstát.

A to je vše. Podávat s rýží například a vychutnávat ohnivou pikantnost je už dílem okamžiku.

Ještě doplním, že pikantní je pasta natolik, že v ní klidně můžete udělat kilo masa, pokud chcete jemnější výsledek.

Vindaloo Home

Sdílejte...

Komentáře