Vindaloo
automat: Dobré ráno. Čím posloužím?
David Lister: Bon journo. Eee …dej mi snídani.
automat: Co by sis přál?
David Lister: Eee …kuře vindaloo …a koktejl.
automat: S jakou příchutí ten koktejl?
David Lister: Ehmm …pivní …
Kuřecí a jehněčí Vindaloo. Nejoblíbenější jídlo Davida Listera ze seriálu Červený trpaslík. Známé po celém světe. Původem z Indie, oblasti Goa… A teď i u mne patří k oblíbeným. Vynikající kombinace velice pikantní omáčky, masa a brambor. Jen co se mi podaří koupit kari pastu dováženou z Thajska, přidám sem postup jak na to. Vyrábět ji sám nebudu. Tolik druhů koření doma nemám. Zatím fotka mé první a nezapomenutelné porce v bistru Punjabi Food, které je poměrně nově na třech místech v Praze.
2x Vindaloo z Punjabi Food
8.12.2011 11:30
Jak jsem slíbil, tak i činím.
Zakoupil jsem několik druhů kari pasty u firmySinga a okamžitě vyzkoušel vyrobit Vindaloo doma. Použil jsem tuto pastu a dále:
– 2 kuřecí čtvrtky vykostěné
– 1 střední cibuli
– 1str česneku
– 100g cukety
– 100g mrkve
– 100ml rajčatového pyré
– 100ml vody
– 1PL oleje
Postup je opravdu jednoduchý. Cibuli na plátky orestovat na oleji a přidat usekaný česnek. Na to pastu a minutu míchat.
Přidat na věší kousky nakrájené kuřecí (já použil i s kůží a myslím, že asiat by doma klidně jen nasekal kusy i s kostí) a 3 minuty míchat.
Přidat deci protlaku, opět promíchat a zalít decí horké vody. Pod poklicí dusit 10 minut, přidat na kousky nakrájenou mrkev a cuketu, ještě pět minut dusit a nechat několik minut odstát.
A to je vše. Podávat s rýží například a vychutnávat ohnivou pikantnost je už dílem okamžiku.
Ještě doplním, že pikantní je pasta natolik, že v ní klidně můžete udělat kilo masa, pokud chcete jemnější výsledek.