Vývar s krupicovým drobením
Do série snadných a rychlých polévek pasuje skvěle. Pokud totiž máte vývar k dispozici, je příprava o třech krocích. Na pánvi připravit krupici – 5 minut. Přivést vývar k varu – 5 minut. Zavařit drobení – 10-15 minut. Hotovo. Jestli si chcete přidat nějakou tu zeleninu, je ta doba přípravy akurátní. Snad jen doporučím, nějaké ty nudličky kořenové zeleniny či co, nesypejte rouvnou do polévky. Na tuku sebraném ze studeného vývaru je prvních 5 minut varu drobení orestujte a přidejte až poté.
Vývar s krupicovým drobením
1/ Na litr a půl vývaru si na suché pánvi orestujeme nasucho 3 lžíce krupice. Mouky krupice. Ne tu dětskou…
2/ Několik minut necháme chladnout a přidáme vajíčko. Mícháme a tlučeme aby výsledkem byla hromádka různě ale ne příliš velkých kousků…
3/ Tak asi. Já někdy připravím dvojitou dávku a polovinu si v krabičce odložím do mrazáku. Pak to vysypu rovnou z něj do vroucího vývaru…
4/ Var. Nejdelší část přípravy polévky. Ono se to nezdá, ale aby byla krupice provařená a drobení ideálně kousavé, trvá to v průměru 15 minut…
5/ Servis. Rychlá polívka, rychlé focení. Tyhle obrázky stojí za houby 🙁
Takže tak. Rychlovka a jen pro připomenutí. MDMP





