Zadělávané hříbky s brambory a šalotkou
Takové to vše v jednom a snadno a hlavně co mi pohromadě chutná. Netřeba extra připravovat. Omáčka i polévka. A celá letošní bohatá houbová sezóna je u mne zastoupena touto maličkostí. Páč jet někam do lesa? Není čas ani chuť. Taky ta lenost…
Z čeho
– 200g hříbky
– 200g brambory
– 1ks šalotka
– 2ks vejce natvrdo
– 1PL mouka hladká
– 1PL olej, máslo
– 1dl smetana 33%
– sůl, pepř, kmín
Jak na to
>> Na tuku zpěníme pokrájenou šalotku a přidáme mouku. Promícháme a zalijeme vodou, nebo vývarem. Studeným. Přivedeme k varu a pomalu necháme probublávat cca 7 minut.
>> Přidáme pokrájené brambory, sůl, pepř, drcený kmín. A dalších 7 minut pod poklicí. Co se hustoty týče, je to na vás. Omáčka, nebo polévka?
>> Hříbky. Těm postačí tak 3-5 minut. Já je totiž už léta připravuji předem. Pomalu na sádle a pod poklicí dusím asi 20 minut a odkládám do lednice, či mrazáku.
>> Nakonec vmícháme smetanu, minutu vaříme, odstavíme a přidáme vajíčko uvařené natvrdo. Protlačíme strunkou. A to je celé. Žádná zrada.
Jak jsem povídal. Vše v jednom. A více fotek na efbéčku…
MDMP